Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Brodsko-posavska županija hrvatski rekorder u rastu noćenja

Nositelji turističke ponude u ovom dijelu Hrvatske su OPG-ovi, salaši i rančevi, a hotelski smještaj od iduće godine bit će bogatiji za novih 60 soba kada se u srcu Slavonskog Broda otvori novi poslovni hotel Park.

Da je Brodsko-posavska županija turistima sve atraktivnija destinacija potvrđuje kontinuirani rast turističkih brojki, a po upravo objavljenim rezultatima za prvih sedam mjeseci ova je slavonska županija rekorder po rastu noćenja u Hrvatskoj.

Od početka godine do 31. srpnja u Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 46.319 noćenja u odnosu na isto razdoblje 2022. kada je ostvareno 33.793 noćenja. To je porast od čak 37,07 posto u noćenjima, a ovaj trend rasta očekuje se i dalje. U promatranom razdoblju od ukupnog broja noćenja strani gosti sudjeluju s 55 posto, odnosno ostvarili su 25.600, dok su domaći ostvarili 20.719 noćenja.

„Inovativnim projektima i kontinuiranim ulaganjem u turističke sadržaje i ponudu javnog i privatnog sektora cilj nam je zadržati trend rasta turističkih rezultata u Brodsko-posavskoj županiji koja je zbog iznimne kulturne baštine, ruralnog ambijenta, bogate gastronomije i očuvane prirode gostima sve atraktivnija destinacija. Strateški smo se opredijelili za održivi i cjelogodišnji turizam s naglaskom na očuvanje svih naših resursa“, komentirao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić sjajnu turističku statistiku.

Nositelji turističke ponude u ovom dijelu Hrvatske su OPG-ovi, salaši i rančevi, a hotelski smještaj od iduće godine bit će bogatiji za novih 60 soba kada se u srcu Slavonskog Broda otvori novi poslovni hotel Park.

Direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković ističe kako su za odlične turističke rezultate velikim dijelom zaslužne manifestacije koje se organiziraju tijekom čitave godine, a jedna od njih – Novogradiško glazbeno ljeto – upravo je u tijeku i traje do nedjelje 13. kolovoza.

„Čitavom duljinom leži na autocesti i na rijeci Savi, do svih naših destinacija dolazi se lako i brzo, nudimo autentične doživljaje, a naši gradovi Nova Gradiška s baroknim središtem i Slavonki Brod s Tvrđavom, Interpretacijskim centrom Ivane Brlić Mažuranić, atraktivnim Korzom, šetnicom na Savi, skrivaju bogatu kulturnu baštinu zanimljivu našim gostima“, kaže Ružica Vidaković.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.