Budućnost domaćeg turizma u hotelu ‘Omorika’

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja je srednja škola dr. Antuna Barca, a Jadran d.d. kao najveća i najvažnija turistička tvrtka iz Crikvenice odlučila je sponzorski podržati najbolje iz budućeg turističkog kadra u Republici Hrvatskoj. Na natjecanje stižu 93 učenika iz cijele RH  koji su odabrani kao najbolji na školskim i regionalnim natjecanjima. Od ponedjeljka 20-og ožujka do četvrtka 23., učenici će u kuhinjama i salama hotela Omorika pokazati sve ono najkreativnije i najkvalitetnije što su naučili kroz dosadašnje školovanje te prezentirati svoje umijeće kroz  posluživanje i prezentaciju.

Uz učenike će biti i njihova 52 mentora dok će ih kroz natjecanje pratiti 5 koordinatora disciplina a ocjenjivati 16 članova državnog povjerenstva.

Sa zadovoljstvom smo prihvatili sponzorstvo mladih i vrijednih nada našeg turizma kojima je domaćin naša srednja škola dr. Antun Barac. To je škola koju sam i ja pohađao, a isto tako je to škola čije učenike  Jadran d.d. danas stipendira. Ulaganje u buduće  kadrove mora biti jedan od prioriteta našeg turizma jer to je nešto što nam sigurno može donijeti razliku i dugoročnu održivost u usporedbi sa drugim svjetskim destinacijama. Mi u Jadranu iz iskustva znamo kako se svaka uložena kuna u obrazovanje i usavršavanje višestruko vraća. Zato i podržavamo ovo natjecanje vjerujući da će ovi učenici koji će doći u našu Crikvenicu otići bogatiji ne samo sa znanjem i priznanjima nego će, što nije nevažno i manje vrijedno,  upoznati kolege iz drugih krajeva Hrvatske s kojima će se danas sutra sresti u profesionalnom životu “, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana d.d.

Samo natjecanje održat će se u više disciplina gdje će učenici turističkih smjerova prezentirati poslovanje agencija, predstavljanje turističke destinacije te vođenje recepcije. Učenici ugostiteljskih smjerova spravljat će koktele, slagati topla i hladna predjela i ogledati se u  pripremi  menu-a. Njihovi kolege konobari pokazat će vještine u posluživanju jela i pića ali će se ocjenjivati i njihova sposobnost u komunikacijskoj prezentaciji ne samo na hrvatskom nego i na drugim europskim jezicima.

Podijeli

Odgovori

Top