Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Čak 11 članova CRANE-a investiralo u hrvatski gaming studio Hyperion!

Članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE dosad najveću investiciju, po broju članova, osigurali su za gaming studio Hyperion iz Jastrebarskog!

Članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela – CRANE dosad najveću investiciju, po broju članova, osigurali su za gaming studio Hyperion iz Jastrebarskog! Jedanaestero članova CRANE-a privukao je ovaj mladi tim te su odlučili investirati u startup koji je samostalno, bez ičije pomoći, prije nekoliko mjeseci “izbacio” igru Journey of Life koja je u tom razdoblju uprihodila preko 250.000 kuna.

Osnivač startupa je 22-godišnji Adriano Žeželić koji je na CRANE-ovoj Startup srijedi održanoj u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa – ZŠEM predstavio svoj projekt. Investicija je dogovorena po valuaciji 500.000 eura, a poslovnim anđelima CRANE-a pripast će nešto manje od 20% novoosnovane londonske tvrtke.

Kada ti iskusni investitori procjene tvrtku na 500.000 eura!

Prijatelj Eugen želio je pomoći projektu, pa mi je predložio da se javim CRANE-u. Dobio sam priliku pitchati pred svim članovima CRANE-a na Startup srijedi te sam osigurao potrebnu investiciju. Podrška iskusnih poslovnih ljudi od velikog mi je značaja i veselim se suradnji s CRANE-om jer smatram da uz određene poslovne savjete, novac i pomoć u drugim segmentima, Hyperion Studio može postati svjetsko ime u gaming industriji. Naš tim se trenutno sastoji od troje ljudi, širimo se sukladno mogućnostima i sada se možemo fokusirati na najbitnije, a to je rad na igri. Odličan je osjećaj kada ti iskusni investitori procjene tvrtku na 500.000 eura!“, izjavio je Adriano Žeželić, osnivač Hyperion Studios.

Igra Journey of Life

Igra Journey of Life trenutno je dostupna samo za PC, ali Hyperion radi na verzijama za mobilne uređaje koje će biti na tržištu u drugoj polovici 2019. Igru su trenutno prihvatili mnogi gameri koji aktivno sudjeluju u njenome završetku. Predsjednik CRANE-a Davorin Štetner prvi je investirao u Hyperion, Hrvoje Prpić, član Upravnog odbora CRANE-a je lead investor, a od članova CRANE-a koji su investirali u Hyperion poznata imena su Aljoša Domijan, Zoran Miliša, Dennis Rukavina, Zvonimira Orešar, Denis Matijević, Nikola Serdar.

„Investicija se dogodila slučajno, jedan prijatelj iz Jastrebarskog nekoliko mi je mjeseci govorio da CRANE mora pozvati jedan odličan gaming startup na pitch. Nakon Startup srijede našao sam se s dečkima, ali se nismo dogovorili. Ipak, ne treba na prvu odustati te sam na drugom sastanku 1 na 1 s osnivačem Hyperiona Adrianom stekao u potpunosti pozitivan dojam, pa smo se brzo dogovorili za investiciju. Volim vidjeti kad netko bez pomoći uspije lansirati ovakvu zahtjevnu stvar, pa stoga smatram da će sada uz pomoć novca te savjeta iskusnih poslovnih anđela Adriano uspjeti u svojim ambicioznim planovima! Sljedeće godine očekujemo velike stvari i veselim se uspjesima Hyperiona!“, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a i investitor u Hyperion.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.