CEWE: Djeci je pomoć najpotrebnija

Tvrtka CEWE, vodeća europska foto kompanija, u suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska organizira izložbu fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu  – ‘CEWE Photo Award 2019’. u razdoblju od 14. do 27. listopada 2019. u City Centeru one East i West u Zagrebu.

Za svaku prijavljenu fotografiju tvrtka CEWE donirala je 10 euro centi SOS Dječjim selima diljem svijeta te je sveukupno prikupljeno 44,815.22 eura koji će se iskoristiti za pružanje pomoći i podrške djeci koja se nalaze u njihovoj skrbi. Izložba je također humanitarnog karaktera te motivira posjetitelje da pomognu djeci koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj.

Razgovarali smo s Igorom Rothom, regionalnim direktorom tvrtke CEWE.

U tijeku je izložba fotografija s ‘CEWE Photo Award 2019. – najvećeg foto natječaja na svijetu’, koja je otvorena u suradnji sa SOS Dječjim selom Hrvatska. Možete li nam reći nešto više o samoj izložbi?

U lipnju ove godine završio je naš četvrti po redu foto natječaj koji je zbog više od 448.000 prikupljenih fotografija proglašen najvećim foto natječajem na svijetu. Izuzetno smo ponosni zbog toga, ali i zbog činjenice da je ovo već drugi put da je naš foto natječaj dobio ovaj prestižni epitet. Izložbe postavljene u oba zagrebačka City Center one trgovačka centra nastavak su „života“ spomenutog natječaja sa željom da građanima Zagreba pokažemo svu ljepotu pobjedničkih fotografija te ujedno razvijamo svijest o fotografiji kao predivnoj umjetnosti koja je postala neizostavni dio svakodnevice svih nas.

Izložba je, kao i foto natječaj, humanitarnog karaktera te CEWE naglasak stavlja upravo na humanitarni aspekt koji je ujedno najljepši dio ove priče, zar ne?

Predivan je osjećaj napraviti ovako veliku stvar i k tome još pomoći nekome. Za svaku prijavljenu fotografiju na natječaj, CEWE je donirao 10 euro centa organizaciji SOS Kinder Villages diljem svijeta pa smo tako uspjeli prikupiti nešto manje od 45.000 € koje smo, krajem rujna, na svečanom proglašenju pobjednika u Beču uručili njihovom predsjedniku uprave. Jednako tako su i ove izložbe u Zagrebu humanitarnog karaktera jer motiviraju posjetitelje da pomognu djeci koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj. Prilikom razgledavanja posjetitelji će moći uplatiti donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska putem 2D koda ili uz pomoć njihovih predstavnika. Vjerujem da će Zagrepčani još jednom pokazati svoje veliko srce jer se ovdje radi o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a to su naša djeca.

Na izložbi je predstavljeno 10 najboljih hrvatskih i 10 najboljih fotografija iz cijelog svijeta, s najvećeg foto natječaja na svijetu 2019. godine, za koje su pojedini autori i radovi primili vrijedne nagrade. Možete li nam reći nešto više o tome?

Fond nagrada ovog natječaja prelazi vrijednost od 250.000 €, što je zaista impresivno i svakako vrijedno sudjelovanja. Na obje izložbe u Zagrebu predstavili smo top 10 fotografija s natječaja, odnosno pobjednike kategorija, i 10 najbolje rangiranih fotografija hrvatskih autora jer nam je ujedno i želja promovirati hrvatsku fotografiju i hrvatske autore. Najbolju je poziciju od hrvatskih autora na 18. mjestu zauzela fotografija „Woohoo“ gospodina Petra Sabola u kategoriji „Priroda“ što je, s obzirom na to da je bilo preko 448.000 prijavljenih fotografija, fantastičan uspjeh.

Suradnja tvrtke CEWE i udruge SOS Dječje selo Hrvatska traje više godina i to vrlo uspješno. U čemu je značaj ove suradnje?

Već nekoliko godina imamo poseban odnos s organizacijom SOS Dječje selo Hrvatska gdje na razne načine pomažemo njihov rad i pritom u svakom projektu iskreno uživamo jer je veselje i privilegija biti dio jedne ovako predivne priče. Posebno nam je prirasla srcu suradnja s njihovom foto sekcijom u Dječjem selu Lekenik čiji rad pomažemo od samog početka naše suradnje i svakako ćemo to činiti i dalje.

Igor Roth, Regionalni direktor CEWE grupe

 I za kraj, čuvanje uspomena na izrađenim fotografijama dobiva sve više na značaju. Koja je budućnost izrađenih fotografija?

Fotografija se vraća na velika vrata i ponovno postaje apsolutni hit u bilo kojem izrađenom obliku i kod svih uzrasta. Bilo kao klasična fotografija, fotoknjiga, fotokalendar ili neki od kreativnih fotopoklona, fotografija više nije dostupna samo nekima, već je zahvaljujući pametnim telefonima sa sve boljim kamerama dostupna svima. CEWE kao najveća europska i hrvatska foto kompanija lider je na foto tržištu te se svake godine našim korisnicima trudimo ponuditi nove proizvode i usluge. S obzirom na to da broj naših korisnika konstantno raste, očito je da smo prepoznati kao brand kojem su ljudi spremni povjeriti svoje uspomene. Fotografija dobije svoju pravu vrijednost tek onda kada je izradite i svakim je danom njena vrijednost sve veća. Svi postajemo svjesni brzine života i negativnih strana te brzine. Ono što s vremenom ostaje i raste su uspomene kojih se rado prisjećamo, a najljepši način za to je listanje fotoknjige u krugu obitelji.

Podijeli

Odgovori

Top