Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Chevrolet prošle godine ostvario dosad najbolje prodajne rezultate

Chevroletovi rezultati pomogli su da General Motors prijeđe brojku od 9 milijuna prodanih vozila u protekloj godini.

Chevroletovi rezultati pomogli su da General Motors prijeđe brojku od 9 milijuna prodanih vozila u protekloj godini.

Chevrolet je 2011. godine u svijetu prodao 4,76 milijuna vozila, postavivši globalni prodajni rekord i povećavši General Motorsovu (NYSE: GM) globalnu prodaju na preko 9 milijuna vozila, što je 7,6% više u odnosu na 2010.

GM je osvojio dodatne 0,4 postotne jedinice tržišnog udjela i sada drži 11,9% globalne automobilske industrije. Prodaja je porasla u sve četiri regije uključene u računanje rezultata – Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Europi i Međunarodnim operacijama – u kojima je GM prodao ukupno 9,025.942 vozila u usporedbi s 8,385.484 u 2010. godini.

Najviše je Chevroletovih vozila prodano u Sjedinjenim Državama, ukupno 1,775.812 – čak 13% više nego 2010. Kina je također ostvarila rekordan rezultat s 595.068 prodanih vozila ili 9,5% više nego prošle godine.

„Chevroletov impresivan rast na razvijenim tržištima i tržištima u razvoju rezultat je nove game proizvoda koja odgovara na raznolike zahtjeve kupaca iz cijelog svijeta“, rekao je predsjednik Uprave GM-a i glavni izvršni direktor Dan Akerson.

Kompaktna limuzina Chevrolet Cruze na samom je vrhu po prodaji s preko 670.000 prodanih primjeraka u 2011. širom svijeta. Štoviše, Cruze je Chevroletov globalno najbolje prodavani model s preko 1,13 milijuna prodanih primjeraka od predstavljanja 2009. godine. U Sjedinjenim Državama protekle je godine Chevrolet bio najuspješniji proizvođač osobnih automobila i to u velikoj mjeri može zahvaliti Cruzeovom uspjehu.

“Tijekom 2012. nastavit ćemo širiti ponudu uključivanjem još više vrhunskih modela u nastojanju daljnjeg rasta na ključnim tržištima za naše poslovanje”, rekao je Tim Lee, predsjednik međunarodnih operacija u GM-u.

Na korporativnoj razini, dva najveća GM-ova tržišta u 2011. bila su Kina, gdje su GM i njegovi partneri povećali prodaju 8,3% u odnosu na prošlu godinu na 2,547.203 vozila, i Sjedinjene Države, u kojima je GM prodao 2,503.820 vozila što predstavlja rast od 13% u usporedbi s 2010. GM je vodeći na tržištima obiju zemalja.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.