Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Cijena dionice P&G potonula 5,8 posto! Snažan rast Microsofta

Najveći svjetski proizvođač kućanskih proizvoda najavio je manju dobit nego što se očekivalo. Narudžbe trajnih proizvoda u SAD-u pale su u ožujku za 5,7 posto, najviše u posljednjih sedam mjeseci, što je još jedan u nizu signala da se rast američkog gospodarstva usporava.

Najveći svjetski proizvođač kućanskih proizvoda najavio je manju dobit nego što se očekivalo. Narudžbe trajnih proizvoda u SAD-u pale su u ožujku za 5,7 posto, najviše u posljednjih sedam mjeseci, što je još jedan u nizu signala da se rast američkog gospodarstva usporava.

Na Wall Streetu je u srijedu Dow Jones indeks blago oslabio, nakon snažnog rasta dan prije, dok su S&P 500 i Nasdaq ostali nepromijenjeni jer nije bilo vijesti koje bi podržale daljnji rast cijena dionica.

Dow Jones indeks oslabio je 43 boda, ili 0,29 posto, na 14.676 bodova, dok je S&P 500 ostao nepromijenjen na 1.578, a Nasdaq indeks na 3.269 bodova.

Nakon snažnog skoka cijena dionica dan prije, jučer su ulagače na oprez naveli slabi makroekonomski podaci. Narudžbe trajnih proizvoda u SAD-u pale su u ožujku za 5,7 posto, najviše u posljednjih sedam mjeseci, što je još jedan u nizu signala da se rast američkog gospodarstva usporava.

Ulagače su zabrinuli i poslovni rezultati nekoliko kompanija. Cijena dionice Procter & Gamblea potonula je 5,8 posto, nakon što je najveći svjetski proizvođač kućanskih proizvoda najavio manju dobit nego što se očekivalo.

Dionica AT&T-a pojeftinila je, pak, 5 posto jer je u prvom tromjesečju taj telekomunikacijski div zabilježio neto gubitak pretplatnika na mobilnu telefoniju, zbog čega mu je pao tržišni udjel.

„Nove vijesti ne podržavaju optimizam ulagača koji žele podići tržište. U ovakvom gospodarskom okruženju, teško je opravdati ovu razinu premije na dionice i teško je nazrijeti što bi moglo potaknuti daljnji snažniji rast“, kaže Bruce McCain, strateg u Key Private Bank.

Među najvećim dobitnicama bile su jučer dionice u rudarskom i energetskom sektoru, jer su se, nakon prošlotjednog oštrog pada, ponešto oporavile cijene sirovina.

Snažno je, 3,8 posto, skočila i cijena dionice Microsofta, nakon što je najveći svjetski proizvođač softvera najavio za svibanj novu dugo očekivanu generaciju Xboxa.

Dionica Boeinga poskupila je, pak, 3 posto, jer je taj proizvođač zrakoplova u prvom tromjesečju ostvario bolje poslovne rezultate nego što se očekivalo.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 0,40 posto, na 6.431 bod, dok je frankfurtski DAX skočio 1,32 posto, na 7.759 bodova, a pariški CAC 1,58 posto, na 3.842 boda.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.