Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poslovne financije

Cijene na burzama dobara rastu – zlato na rekordnim razinama!

Ako ne znaš u što, uloži u zlato. Ova rečenica objašnjava nove, rekordne razine zlata na londonskom tržištu, koje su sredinom prošloga tjedna dosegnule 1.215 dolara po uncu. Cijena dolara opet je pala, a osim zlata, rasla je cijena i ostalih sirovina na burzi dobara – srebra, platine, ugljena… Rastu zlata „pomogao” je i strah investitora uzrokovan financijskom krizom u Dubaiju.

Ako ne znaš u što, uloži u zlato. Ova rečenica objašnjava nove, rekordne razine zlata na londonskom tržištu, koje su sredinom prošloga tjedna dosegnule 1.215 dolara po uncu. Cijena dolara opet je pala, a osim zlata, rasla je cijena i ostalih sirovina na burzi dobara - srebra, platine, ugljena... Rastu zlata „pomogao" je i strah investitora uzrokovan financijskom krizom u Dubaiju.

Investitori su svoja sredstva usmjerili prema tržištu zlata, koristeći plemenitu kovinu kao „sigurnu luku” od financijskih potresa u Dubaiju i slabljenju dolara, piše NY Times.

Dolar u očima investitora slabi i zbog rekordno niskih stopa kamata koje američki Federal Reserves drži na povijesno niskim stopama zbog oživljavanja uspavane ekonomije.

Cijene plemenitih kovina su redom porasle – srebro za 30,6 centi po uncu, platina 35,7 dolara po uncu, te bakar 5,35 centi po uncu.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Tako fond InterCapital Commodity Strategy pruža potencijalnu zaštitu od inflacije zbog visoke koreliranosti s indeksom potrošačkih cijena.

Financije

Pitanje je hoće li euro uopće postojati za nekoliko desetljeća.

Financije

Rizično ulaganje može vam donijeti veliku zaradu, ali i značajne financijske gubitke. Zato je uvijek važno znati u što se upuštate i dobro procijeniti...

Poduzeća

Adria Dental Group je utvrdila poziciju najveće dentalne grupacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.