Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poslovne financije

Cijene na burzama dobara rastu – zlato na rekordnim razinama!

Ako ne znaš u što, uloži u zlato. Ova rečenica objašnjava nove, rekordne razine zlata na londonskom tržištu, koje su sredinom prošloga tjedna dosegnule 1.215 dolara po uncu. Cijena dolara opet je pala, a osim zlata, rasla je cijena i ostalih sirovina na burzi dobara – srebra, platine, ugljena… Rastu zlata „pomogao” je i strah investitora uzrokovan financijskom krizom u Dubaiju.

Ako ne znaš u što, uloži u zlato. Ova rečenica objašnjava nove, rekordne razine zlata na londonskom tržištu, koje su sredinom prošloga tjedna dosegnule 1.215 dolara po uncu. Cijena dolara opet je pala, a osim zlata, rasla je cijena i ostalih sirovina na burzi dobara - srebra, platine, ugljena... Rastu zlata „pomogao" je i strah investitora uzrokovan financijskom krizom u Dubaiju.

Investitori su svoja sredstva usmjerili prema tržištu zlata, koristeći plemenitu kovinu kao „sigurnu luku” od financijskih potresa u Dubaiju i slabljenju dolara, piše NY Times.

Dolar u očima investitora slabi i zbog rekordno niskih stopa kamata koje američki Federal Reserves drži na povijesno niskim stopama zbog oživljavanja uspavane ekonomije.

Cijene plemenitih kovina su redom porasle – srebro za 30,6 centi po uncu, platina 35,7 dolara po uncu, te bakar 5,35 centi po uncu.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Zlato je u proteklih 20 godina u prosjeku nosilo prinos od oko 8.3% godišnje, a od početka 2022. godine do listopada cijena zlata u...

Financije

Euro nikad u povijesti nije bio na tako niskoj razini, a budućnost europske valute neizvjesna je zbog nadolazeće krize, visoke inflacije i geopolitičkih nestabilnosti.

Financije

Sve kune na bankovnim računima naših građana bit će automatski prebačene u eure, prema dogovorenom važećem tečaju.

Financije

Građani inflaciju osjete na svojim novčanicima, budući da cijene velikog broja proizvoda i usluga koštaju znatno više nego prije, a izgledno je kako se...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.