Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Ciklopea: Od kućnog startupa do lidera i nositelja priznanja Poslodavac Partner

U tvrtkama kao što je Ciklopea, prelazak u novu fazu razvojnog ciklusa zahtjeva i usvajanje novih oblika znanja.

Od startupa do lidera u multimilijardskoj globalnoj industriji pisanog i usmenog prevođenja te lokalizacije – Ciklopea je zahvaljujući neprekidnom ulaganju u ljude, procese i tehnologiju ostvarila nezamislivo. Danas su jedan od najvećih pružatelja jezičnih usluga u Južnoj Europi i ponosni su nositelj certifikata Poslodavac Partner koji najbolje dokazuje vrhunsku kvalitetu upravljanja potencijalima.

Uz pandemijske izazove uspjeli zadržati fokus na prijenosu znanja

U tvrtkama kao što je Ciklopea, prelazak u novu fazu razvojnog ciklusa zahtjeva i usvajanje novih oblika znanja. Certifikat Poslodavac Partner je za vrijeme certifikacije posebno proučavao prate li interne edukacije razvoj organizacije i na koji način se prenose i usvajaju nova znanja i vještine.Tijekom certifikacije Ciklopea je morala dokazati vrijednost edukacija i usavršavanja, te je morala dokazati da je trošak učinkovito alociran i da su aktivnosti usklađene s poslovnim ciljevima.

Za uspjeh tvrtke ključno je da usavršavanje zaposlenika poveća iskorištenost vještina i inicira benefite nastale povećanjem produktivnosti. Posebno pohvaljujemo što je Ciklopea u vrijeme pandemije zadržala fokus na kvalitetnom internom prijenosu znanja te je zadovoljila sve kriterije za postizanje certifikata Poslodavac Partner. Pohvalno je što zaposlenici koji često drže interne edukacije imaju Train the Trainer edukacije, što se jasno komunicira Walk the Talk organizacijska kultura, a posebno ističemo digitalnu transformaciju koja se ne odnosi samo na procese rada s kupcima, nego su u nju uključeni svi zaposlenici koji se osposobljavaju za postizanje ciljeva suvremenog globalnog poslovanja“, izjavila je Martina Kessler, Head of Organizational Development Solutions, SELECTIO Grupa.

Ciklopea se najviše istaknula u području akvizicije talenata. Naime, njihovi su HR stručnjaci svjesni raskoraka između akademskog obrazovanja i potreba tržišta koja je posebno vidljiva u jezičnoj industriji. Razloga za to je nekoliko, a najizraženiji je raskorak između jezičnog i tehničkog znanja. Ciklopea je zato prepoznala važnost suradnje između akademske zajednice i pružatelja jezičnih usluga koja predstavlja nadogradnju obrazovanja i most između teorije i prakse. Hvalevrijedne aktivnosti koje su uspješno proveli kako bi premostili taj raskorak i privukli talente su: ljetna škola za studente i diplomante jezičnih studija, stručna praksa u suradnji sa sveučilištima iz cijele regije, te organizacija Dana otvorenih vrata koja za cilj ima približiti industriju posjetiteljima iz drugih industrija, mladima bez radnog iskustva i znatiželjnim profesionalcima koji traže nove izazove u karijeri.

Konstantno ulažemo u znanje i razvoj svojih zaposlenika, koji su ključ uspjeha poslovanja naše tvrtke. Vrlo nam je bitno da se svaki od naših zaposlenika osjeća dobro na svom radnom mjestu, da se razvija na osobnoj i profesionalnoj razini te da je motiviran za daljnji uspjeh u radu. Trudimo se slušati i što je važnije, čuti njihova mišljenja te usvojiti njihove ideje. Naša je industrija vrlo dinamična te uspjeh često ovisi o spremnosti na promjene te uvođenje noviteta u poslovanje. Drago nam je što su naši kolege spremni na učenje te fokusirani na izvanredan rezultat. Hvala im na tome. Veselimo se daljnjim zajedničkim uspjesima”, izjavila je Sandra Stojak, Izvršna direktorica Ciklopee

Pročitajte još:

Poduzeća

Prepoznat je trud koji NEXE d.d. do sada ulaže u područjima jačanja kapaciteta upravljanja ljudima, upravljanju učinkom i odnosu prema zaposlenicima.

Ljudski resursi

Ovakav način evaluacije jednako vrednuje obje perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika, a visoka razina postignutih bodova dokazuje da HR procesi osiguravaju postizanje...

Ljudski resursi

BAT je, kao jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, još jednom dobio certifikat Poslodavac Partner koji dodjeljuje nezavisna konzultantska organizacija SELECTIO.

Novosti

Objavljen je novi SELECTIO indeks žena koji mjeri udio žena u upravama društava u sastavu indeksa CROBEX. U 2022. godini indeks iznosi 20,3% i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.