Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Čime su najviše, a čime najmanje zadovoljni kupci u supermarketima u RH

Istraživanje je provedeno u rujnu 2013. godine nad 1.150 građana koji svakodnevno kupuju u supermarketima. U prosjeku najviše zadovoljni stanovnici Slavonije i Baranje, a najmanje Istrijani i Primorci.

Istraživanje je provedeno u rujnu 2013. godine nad 1.150 građana koji svakodnevno kupuju u supermarketima. U prosjeku najviše zadovoljni stanovnici Slavonije i Baranje, a najmanje Istrijani i Primorci.

Tvornica istraživanja, neovisna agencija za istraživanje i analiziranje tržišta i javnih mišljenja, u rujnu je provela opsežno ispitivanje javnog mnijenja o zadovoljstvu kupovinom u supermarketima u Hrvatskoj. Više od tisuću građana je istaknulo svoja razmišljanja o Billi, Intersparu, Kauflandu, Konzumu, Lidlu, Mercatoru, Plodinama i ostalim maloprodajnim lancima i trgovinama u zemlji, ističući što im se kod njih sviđa, a što ne. Ispitanici su tako, među ostalim, ocjenjivali koliko su zadovoljni zaposlenicima u supermarketima, konkurentnošću cijena proizvoda, raznolikošću i kvalitetom ponude, organizacijom i uređenjem prodajnog prostora te osjećajem cijenjenosti kojeg stječu (ili ne stječu) tijekom samog iskustva kupovine i odlaska iz supermarketa.

Rezultati su pokazali da su kupci u prosjeku najmanje zadovoljni vremenom koje provode u redovima na blagajnama, cijenom proizvoda i usluga koji se nude u supermarketima te stručnošću prodajnog osoblja i osjećajem cijenjenosti kojeg imaju prilikom odlaska iz prodajnog prostora. S druge su strane najviše zadovoljni urednošću prodajnog osoblja, funkcionalnošću prodajnih prostora te kvalitetom ponude supermarketa. Pri tome su najviše zadovoljni kupci iz regije Slavonije i Baranje, a najmanje oni iz Istre i Primorja.
Kada su u pitanju sami supermarketi kupci su najvišim ocjenama ocijenili Interspar, Kaufland i Lidl.

Za više informacija posjetite internetske stranice Tvornice istraživanja s kojih se ujedno može preuzeti besplatna inačica općeg dijela izvještaja o zadovoljstvu kupovinom u supermarketima u Hrvatskoj: www.tvornicaistrazivanja.hr/zadovoljstvo-supermarketima.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.