Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Citat Billa Gatesa koji bi mogao obilježiti idućih 10 godina

Ova izjava je instantni klasik jer ovdje ima toliko slojeva da se ne može na prvu shvatiti. Dvije velike ideje se ističu važno ih je istražiti dublje.

“We always overestimate the change that will occur in the next two years and underestimate the change that will occur in the next ten. Don’t let yourself be lulled into inaction.”

 “Uvijek precjenjujemo promjene koje će se dogoditi u sljedeće dvije godine i podcjenjujemo promjene koje će se dogoditi u sljedećih deset. Ne dopustite da budete zavedeni u neaktivnost.”

Ova izjava je instantni klasik jer ovdje ima toliko slojeva da se ne može na prvu shvatiti. Dvije velike ideje se ističu važno ih je istražiti dublje.

Izgradite sustave umjesto akcija

Kad razmišljamo o sljedećoj godini, razmišljamo o prijedlozima: Poduzeti ovu akciju da bi imali te i te rezultate. Odličan je to recept za kratkoročne ciljeve, ali nije održiv za dugoročne promjene. Što ako se ishod ne dogodi u predviđenom roku? Kako se pripremamo za promjenu u svijetu, ili čak u vlastitoj branši?

Kad razmišljamo o sljedećem desetljeću, moramo razmišljati o sustavima: Stvaranje ove prakse potaknut će taj rezultat. Prelazimo dalje od sada. Ulažemo u ideje koje odmah možda neće imati rezultata, ali bi kasnije mogle imati veliki utjecaj.

Mislimo na budućnost

Kad me stručnjakinja za upravljanje vremenom Laura Vanderkam intervjuirala za svoju knjigu Off The Clock, na licu mjesta je pronašla nevjerojatan izraz:

Određene stvari koje radimo u sadašnjosti mogu otvoriti prostor u budućnosti. Ova ulaganja vremena isplaćuju se iznova i iznova, baš kao što dionice mogu isplatiti godišnju dividendu.

Vrijeme provedeno u njegovanju odnosa s klijentom ili istraživanju određenog skupa vještina ili jačanju vašeg biznisa. Sve ove prakse počinju maleno s malo nagrade za naporan rad, ali, ponavljamo, rezultati se počinju sakupljati i nagrade počinju nadmašiti sam rad.

Vaš naporan rad ne ide u vakuum. Akumulira se tiho i donosi stalne dobre rezultate.

Ne brinite za sljedeću godinu. Gdje želite biti za deset godina? Radite unatrag od tamo.

Izvor Manager.ba/poslovnipuls.com


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.