Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Coface Adriatic proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Osnovan davne 1946. godine kao francuska tvrtka specijalizirana za izvozno kreditno osiguranje, Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina. Svojim klijentima pomaže u rastu i razvoju njihovog poslovanja na domaćem i međunarodnom tržištu. Kroz vrijeme, tvrtka je razvijala inovativna rješenja prilagođena potrebama i poslovnoj strategiji  svojih klijenata – od sigurne naplate potraživanja do naprednih usluga za procjenu i praćenje rizika poslovanja. Koristeći stručno međunarodno iskustvo s više od 4.700 profesionalaca u poslovanju i upravljanju rizicima Coface omogućuje trenutno dostupne promjene rejtinga i osnovnih podataka o aktivnosti, stečajevima, registraciji i riziku, za više od 80 milijuna poduzeća diljem svijeta.

Širenjem međunarodnog poslovanja, Coface 1998. godine osniva tvrtku u Hrvatskoj specijaliziranu za upravljanje rizicima poslovanja. Tvrtka se tada zvala Intercredit Zagreb.  2002. godine tvrtka mijenja ime u Coface Intercredit Hrvatska i kako se tvrtka sve više razvijala na našem tržištu, tako je ime Coface postajalo prepoznatljivije. Kroz godine, Coface je u Hrvatskoj pružao podršku svojim klijentima kroz usluge za procjenu i upravljanje rizicima i kroz usluge naplate potraživanja. 2016. godina, za Coface u Hrvatskoj bilo je prvo u nizu pripajanje i jačanja pozicije u području usluga za procjenu i praćenje rizika poslovanja. Reorganizacijom poslovanja i promjenom imena tvrtke u Coface Adriatic proširilo se pružanje usluga za upravljanje rizikom na područje Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije.

Jedna od značajnijih godina bila je 2020. kada je klijentima predstavljena jedinstvena globalna informacijska mreža s analizama rizika – iCON – pomoću koje se jednostavno može optimizirati strategija poslovanja.

Veliki uspjeh grupe Coface i SID PKZ-a u Sloveniji bila je akvizicija koja se odvila 2021. godine i time osnažila tvrtku Coface u Adriatic regiji. Osnivanjem Coface PKZ-a u Sloveniji, tvrtka Coface Adriatic iz Hrvatske postala je dio Adriatic Huba, specijaliziranog za prodaju osiguranja potraživanja i upravljanja rizicima na području 8 zemalja regije, pa su se tako već prethodno navedenima, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Makedoniji i Albaniji, pridružile Srbija, Crna Gora i Kosovo.

Izazovi koji su bili pred tvrtkom Coface savladani su zahvaljujući trudu i radu svakog zaposlenika koji je pridonio rastu i razvoju poslovanja, što je posebno u svom govoru istaknuo g. Sergej Simoniti, predsjednik uprave. Svoje iskustvo dugogodišnjeg rada u tvrtki Coface podijelio je svima prisutnima g. Saša Marotti.

2023. godina posebna je za tvrtki Coface, jer je predstavljena URBA360 – jedinstven, inovativan, sveobuhvatan alat za potpuni 360-stupanjski pregled rizika poslovanja vaših partnera na globalnoj razini.

S ciljem da udovoljimo zahtjevima klijenata, 2023. godine je osnovana  tvrtka Coface Hrvatska, tim vrhunskih stručnjaka specijaliziranih za zastupanje u osiguranju potraživanja koja će pod vodstvom gđe Lucije Marinčić svojim klijentima omogućiti pravu zaštitu od rizika poslovanja.

Zahvaljujemo na povjerenju svim našim poslovnim partnerima koji uz Coface razvijaju svoje poslovanje i smatraju nas svojim najvažnijim partnerom već 25 godina.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.