Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Comcast ponudio 16,7 milijardi dolara za kupnju dijela NBC Universala

Prema podacima Thomson Reutersa, dosad su izvješća objavile 364 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu ih je otprilike 70 posto po zaradama nadmašilo očekivanja analitičara, što je bolji prosjek nego u protekla četiri tromjesečja

Prema podacima Thomson Reutersa, dosad su izvješća objavile 364 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu ih je otprilike 70 posto po zaradama nadmašilo očekivanja analitičara, što je bolji prosjek nego u protekla četiri tromjesečja

Na Wall Streetu su u srijedu, uz mršav obujam trgovanja, burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer nije bilo vijesti koje bi znatnije potaknule tržište. Dow Jones oslabio je 35 bodova, ili 0,26 posto, na 13.982 boda, dok je S&P 500 ojačao 0,06 posto, na 1.520 bodova, a Nasdaq indeks 0,33 posto, na 3.196 bodova.

Zahvaljujući naznakama ubrzavanja rasta američkog gospodarstva i dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima kompanija, Dow Jones i S&P 500 indeks kreću se na najvišim razinama u više od pet godina. Pritom se S&P 500 primaknuo na 3 posto, a Dow Jones na samo 1 posto od najviše razine u povijesti, dosegnute u listopadu 2007. godine. No, u nedostatku novih poticajnih vijesti, posljednjih su dana ulagači oprezni, pa indeksi ne osciliraju osjetnije, dok je obujam trgovanja nizak.

Na Wall Streetu, NYSE MKT-u i Nasdaqu vlasnika je jučer zamijenilo oko 5,9 milijardi dionica, dok je lani u veljači prosječan dnevni obujam iznosio 6,9 milijardi.

Nešto živosti unijela je jučer ponuda kabelske kompanije Comcast za kupnju dijela NBC Universala kojega još ne posjeduje, a koji je u vlasništvu General Electrica. Ta ponuda, vrijedna 16,7 milijardi dolara, potaknula je rast cijena dionice Comcasta za 3, a GE-a za 3,6 posto.

S druge strane, dionica tehnološkog diva Cisco Systemsa pojeftinila je za 2 posto, dok je cijena Deere & Co, najvećeg svjetskog proizvođača poljoprivredne opreme, pala za 3,5 posto, jer su poslovni rezultati tih kompanija u posljednjem lanjskom tromjesečju bili slabiji nego što se procjenjivalo.

Ipak, u ovoj sezoni objave kvartalnih izvješća većina kompanija ostvarila je bolje rezultate nego što se očekivalo. Prema podacima Thomson Reutersa, dosad su izvješća objavile 364 kompanije iz sastava S&P 500 indeksa, pri čemu ih je otprilike 70 posto po zaradama nadmašilo očekivanja analitičara, što je bolji prosjek nego u protekla četiri tromjesečja.

Na europskim su burzama cijene dionica jučer blago porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,33 posto, na 6.359 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,67 posto, na 7.711 bodova, a pariški CAC 0,32 posto, na 3.698 bodova.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.