Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Comping i ove godine dodijelio stipendije najboljim studentima

Odabranim studentima stipendije je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ovim višegodišnjim modelom širenja i osnaživanja tvrtke.

Dvoje zagrebačkih i dvoje osječkih studenata novi su stipendisti Compinga, jedne od najvećih domaćih ICT tvrtki. Studentice Tonka Hrboka (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fizički odsjek) i Dora Klobučar (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) te studenti Ivan Gojko (Tehničko Veleučilište u Zagrebu) i Luka Kaučić (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) svojom izvršnošću i motiviranošću zadovoljili su sve kriterije te osigurali Compingove stipendije do kraja studija.

Širenje tima i organski rast od 15 %

Odabranim studentima stipendije je uručio predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo ovim višegodišnjim modelom širenja i osnaživanja tvrtke. „Drago nam je da smo i ove godine u prilici olakšati izvrsnim studentima njihovo obrazovanje, jer se to pokazalo kao izvrstan put i veliki potencijal za priključivanje mladih kvalitetnih kadrova Compingu. Uz financijsku potporu najboljim studentima, stipendiranje nam omogućuje i kvalitetnu suradnju s fakultetima i veleučilištima kao svojevrsnim „rasadnicima izvrsnosti“ pa tako sudjelujemo i u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale“ izjavio je Jukić, dodavši kako se Compingu svake godine kroz program stipendija pridruži 4-5 novih zaposlenika.

A da današnjim studentima a sutrašnjim zaposlenicima Comping, uz mogućnost dodatnog usavršavanja i stjecanja novih znanja, ima doista što ponuditi potvrđuju i poslovni rezultati tvrtke iza koje je unatoč svim nedaćama na globalnoj razini još jedna uspješna poslovna godina, koju su obilježili i brojni poslovni noviteti u Comping grupaciji. Comping u protekle dvije godine bilježi kontinuirani rast zaposlenih a tvrtka raste i organski i kroz akvizicije, kao što je Data Target te kroz start-up investicije kao što je primjerice IoT Net Adria.

Potreba za novim zaposlenicima uzrokovana je i radom na našim proizvodima i rješenjima poput Things Talk platforme, koju je u potpunosti kreirao naš razvojni tim. Ova platforma se kontinuirano razvija i prilagođava potrebama korisnika a aktivno radimo i na drugim rješenja koja su uspješno zaživjela kod prvih klijenata i koja imaju veliki tržišni potencijal.

Smatramo da možemo pratiti globalne trendove, kontinuirano širimo svoj tim stručnjaka i talenata te ove godine imamo vrlo izražene ambicije rasta uz organski rast preko 15 posto“ dodao je Jukić.

Značajan rad Comping posebno bilježi u domeni poslovnih rješenja, koja okuplja poslove analitičare, solution arhitekte te razvojne inženjere i anti-fraud stručnjake koji zajedno tvore tim koji može odgovoriti na velike poslovne zahtjeve u domeni  BI, Big Date i Antifraud rješenja.

Uz rast i praćenje globalnih trendova, Comping se prošle godine odlučio i na internu transformaciju odnosno rekonstrukciju poslovnog prostora, što im je omogućilo fleksibilni model poslovanja koji im omogućuje daljnje širenje i koji vide kao dugoročno održiv model rada. „Razumijemo nove potrebe zaposlenika koje su se dogodile uslijed pandemije i novog načina rada, stoga smo i naše urede prilagodili njihovim potrebama pa zaposlenici sada mogu birati hoće li raditi od kuće, po hibridnom modelu ili će raditi u uredu“ zaključio je Jukić.

Pročitajte još:

Edukacija

Stipendija Luka Mak koju Raiffeisen bank Austria dodjeljuje drugu godinu za redom, iduće će tri godine Kiari Sabati iz Varaždina financirati preddiplomski studij digitalnog...

DOP

Donacija Centru trebala bi omogućiti daljnji razvoj radionica i terapija koje pomažu u osamostaljivanju i socijalnom, obrazovnom i poslovnom uključivanju osoba s teškoćama u...

Edukacija

Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a mjesečni iznos svake stipendije je 1.600,00 kuna.

Ekonomija

Tvrtka Comping, jedna od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj, preuzela je većinski dio poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja te tako dodatno osnažila svoju tržišnu...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.