Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Croatia Airlines prepolovila gubitak

Najveći hrvatski avioprijevoznik je godinu završio s 84,58 milijuna kuna gubitka, dok je godinu ranije kompanija imala minus od 162,94 milijuna kuna.

Najveći hrvatski avioprijevoznik je godinu završio s 84,58 milijuna kuna gubitka, dok je godinu ranije kompanija imala minus od 162,94 milijuna kuna.

Croatia Airlines u prošloj je godini ostvario 1,599 milijardi kuna poslovnih prihoda što je povećanje od gotovo 15 posto, dok su operativni troškovi rasli osam posto.

Tako je godinu završio s 84,58 milijuna kuna gubitka, dok je godinu ranije kompanija imala minus od 162,94 milijuna kuna. Kompanija je u 2011. krenula s programom izlaska iz krize obilježene gubicima u poslovanju (2008. gubitak je iznosio 89 milijuna, a 2009. 199,9 milijuna kuna). Usvojen je poslovni plan do 2013. s temeljnim pretpostavkama restrukturiranja, a cilj je razinu gubitka u poslovanju postupno svesti na razinu granične rentabilnosti do 2012.

U kompaniju kažu kako su izraženi negativni trendovi u europskoj zrakoplovnoj industriji, o čemu svjedoči bankrot španjolskog Spanaira i mađarskog Maleva, te izraženi problemi svih zrakoplovnih kompanija u regiji (Adria Airways, JAT Airways, Montenegro Airlines, BH Airlines). Prošle je godine Croatia Airlines ostvario porast broja putnika za 15 posto (1 878 976 putnika je prevezeno), što je najbolje ostvarenje u povijesti kompanije. Putnički promet u hrvatskim zračnim lukama u 2011. godini zabilježio je rast od 8,6 posto, a tržišni udio Croatia Airlinesa povećan je za 2 postotna boda (sa 34 posto na 36 posto udjela). Više pročitajte na stranicama Lidera.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.