Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Croatia Airlines prepolovila gubitak

Najveći hrvatski avioprijevoznik je godinu završio s 84,58 milijuna kuna gubitka, dok je godinu ranije kompanija imala minus od 162,94 milijuna kuna.

Najveći hrvatski avioprijevoznik je godinu završio s 84,58 milijuna kuna gubitka, dok je godinu ranije kompanija imala minus od 162,94 milijuna kuna.

Croatia Airlines u prošloj je godini ostvario 1,599 milijardi kuna poslovnih prihoda što je povećanje od gotovo 15 posto, dok su operativni troškovi rasli osam posto.

Tako je godinu završio s 84,58 milijuna kuna gubitka, dok je godinu ranije kompanija imala minus od 162,94 milijuna kuna. Kompanija je u 2011. krenula s programom izlaska iz krize obilježene gubicima u poslovanju (2008. gubitak je iznosio 89 milijuna, a 2009. 199,9 milijuna kuna). Usvojen je poslovni plan do 2013. s temeljnim pretpostavkama restrukturiranja, a cilj je razinu gubitka u poslovanju postupno svesti na razinu granične rentabilnosti do 2012.

U kompaniju kažu kako su izraženi negativni trendovi u europskoj zrakoplovnoj industriji, o čemu svjedoči bankrot španjolskog Spanaira i mađarskog Maleva, te izraženi problemi svih zrakoplovnih kompanija u regiji (Adria Airways, JAT Airways, Montenegro Airlines, BH Airlines). Prošle je godine Croatia Airlines ostvario porast broja putnika za 15 posto (1 878 976 putnika je prevezeno), što je najbolje ostvarenje u povijesti kompanije. Putnički promet u hrvatskim zračnim lukama u 2011. godini zabilježio je rast od 8,6 posto, a tržišni udio Croatia Airlinesa povećan je za 2 postotna boda (sa 34 posto na 36 posto udjela). Više pročitajte na stranicama Lidera.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.