Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Croatia osiguranje prvo u Europi uvodi automatiziranu procjenu šteta temeljenu na umjetnoj inteligenciji

Croatia osiguranje i ovom inovacijom potvrđuje status lidera na hrvatskom i regionalnom tržištu.

Croatia osiguranje, tržišni i digitalni osigurateljni lider koji posluje u sastavu Adris grupe, predstavilo je danas još jednu značajnu inovaciju na hrvatskom i europskom tržištu osiguranja kojom se, uz korištenje umjetne inteligencije (AI), značajno unaprjeđuje sustav procjena šteta na motornim vozilima.

Riječ je o sofisticiranom digitalnom sustavu koji povezuje rad rotacione 360° view  mehaničke platforme, video opreme i kalkulacijskog sustava za detekciju oštećenja i kalkulaciju popravka, sve s ciljem ubrzanja procesa i povećanja preciznosti procjene štete. Ovo Croatijino napredno rješenje omogućava da vozači ne izlaze iz vozila, a šteta je procijenjena za manje od tri minute, što je pet puta brže od dosadašnjeg klasičnog načina.

Sustav automatizirane procjene naslanja se tehnološki na već implementiranu prijavu štete putem QR koda koja Croatijinim klijentima omogućuje brzu i samostalnu prijavu štete u samo nekoliko minuta bez potrebe za fizičkim popunjavanje papirnate dokumentacije.

U novo Croatijino procjenilište u Drmićevoj ulici u Zagrebu i razvoj AI platforme za prijavu i procjenu šteta investirano je preko 400.000 EUR.

Croatia osiguranje i ovom inovacijom potvrđuje status lidera na hrvatskom i regionalnom tržištu. “U zadnje tri godine u digitalizaciju smo uložili više od 33 milijuna eura, a rješenje koje danas predstavljamo još je jedan veliki iskorak koji donosimo na hrvatsko i europsko tržište. Želimo osigurati da naši klijenti u najkraćem roku dobiju najkvalitetniju uslugu, a tehnologija nam to danas omogućuje. Nakon LAQO-a, koje je prvo na tržištu omogućilo potpuno digitalno osigurateljno iskustvo, i niz drugih inovacija poput programa Spektar, danas predstavljeno rješenje novi je veliki korak u razvoju ukupnog osigurateljnog tržišta. I dalje ćemo ostati snažno predani razvoju inovativnih rješenja za naše klijente”, rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja predstavljajući inovaciju.

Napredna tehnologija i umjetna inteligencija za još bržu i precizniju procjenu i isplatu šteta

Croatia osiguranje je i kod klijenata i partnera prepoznata po brzoj i sigurnoj isplati šteta, a ovo rješenje dodatan je iskorak u učvršćivanju liderske pozicije. “Naše novo procjenilište, dio kojeg je i ova napredna platforma temeljena na umjetnoj inteligenciji, samo je jedan od primjera našeg rada na stvaranju dodatne vrijednosti za naše klijente kroz brzu i sigurnu isplatu šteta. U Croatiji imamo najbolje osigurateljne stručnjake s najviše znanja i iskustva u struci, te ustrajno pratimo i implementiramo najnaprednije tehnologije u usluge za klijenta, ponosan sam što tu ekspertizu potvrđujemo i ovom inovacijom“, poručio je Vančo Balen, član Uprave Croatia osiguranja na današnjem predstvljanju.

U novom procjenilištu – od prijave i procjene do popravka štete u najkraćem roku

Prosječno trajanje prijave i procjene s novom je tehnologijom pet puta brže. Klasična prijava i procjena šteta na vozilima traju od 30 do 45 minuta, a sada šest do osam minuta, od čega sama procjena traje do tri minute.

“U uređenju i opremanju našeg novog procjenilišta želja nam je bila stvoriti ugodno okruženje za naše klijente i kolege koji svakodnevno rade na poslovima prijave i procjene šteta pa smo osmislili čitav niz sadržaja među kojima i ovu naprednu AI platformu. Proces prijave, procjene i obrade štete kreće prijavom štete putem QR koda i traje samo nekoliko minuta bez potrebe fizičkog popunjavanja papirnate dokumentacije. Zatim slijedi procjena štete na rotacionoj 360° platformi, a sve bez izlaženja iz vozila, u trajanju od maksimalno tri minute. Tijekom procjene, sustav aktivno komunicira s korisnikom kroz obavijesti na ekranu. U isto se vrijeme kroz AI rješenje obavlja prepoznavanje vozila i oštećenja te se po završetku rotacije platforme izrađuje kalkulacija popravka vozila koju će klijent zaprimiti u realnom roku”, pojasnila je Vesna Sanjković, direktorica Sektora za upravljanje naknadama šteta u Croatia osiguranju. Uz prijavu i procjenu moguće je odraditi i jednostavniji popravak štete na vozilu u suradnji s partnerom na lokaciji pa klijenti mogu sve napraviti na jednom mjestu.

Projekt implementacije AI platforme u prijavu i procjenu šteta realiziran je u godinu dana, uz angažman stručnjaka iz Croatia osiguranja te u suradnji s tehnološkim kompanijama: Solera, Alfa-Kov, Avitech te tvrtka I.B. tehnologije.

Nakon predstavljanja inovacije održana je i panel rasprava u kojoj su sudjelovali Kristijan Oslić, direktor Službe za prevenciju zlouporaba i unapređenje procesa obrade šteta u Croatia osiguranju, Krunoslav Ormuž, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Goran Zovak, Centar za vozila Hrvatske, Fakultet prometnih znanosti, Berislav Barišić Jaman, voditelj Službe traseoloških vještačenja i glavni vještak za prometno-tehnička vještačenja u MUP-ovom Centru “Ivan Vučetić”. Svi sudionici istaknuli su važnost primjene modernih tehnologija za bolje korisničko iskustvo i povećanje povjerenja u osiguranje.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.