Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

CROMA: Ovo je nastavak loših trendova, očekujemo zaokret ili ostavke

“Ako ne dođe do najavljenih promjena, onda nakon odstupanja prvog potpredsjednika Vlade tražimo da se ministarstvo gospodarstva transformira u ministarstvo industrije, da se do kraja godine naprave industrijske politike i da se sve aktivnosti Vlade podrede industrijalizaciji, jer je industrija jedina u stanju osigurati radna mjesta

"Ako ne dođe do najavljenih promjena, onda nakon odstupanja prvog potpredsjednika Vlade tražimo da se ministarstvo gospodarstva transformira u ministarstvo industrije, da se do kraja godine naprave industrijske politike i da se sve aktivnosti Vlade podrede industrijalizaciji, jer je industrija jedina u stanju osigurati radna mjesta

Nalazimo se u nastavku svih trendova koje smo naslijedili iz prošlih godina, trendovi su loši, no očekujemo završetak trećeg kvartala kada je Vlada obećala zaokret, a ukoliko do njega ne dođe tražit ćemo ozbiljnu i realnu odgovornost, kazao je danas predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA Vladimir Ferdelji na 2. kongresu hrvatskih menadžera i poduzetnika pod nazivom “Masterplan i stvarnost”.

Konstatirali smo, kazao je Ferdelji, da se nalazimo u nastavku svih trendova koje smo naslijedili iz prošlih godina i nijedna mjera Vlade nije bila dovoljno snažna da napravi odlučan zaokret u bilo kojem području.

Prihvatljivim smatra da je vrijeme kratko i da se tek nakon trećeg kvartala, odnosno u drugoj polovici godine mogu očekivati zaokreti, kao što je rekao prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čaćić.

Nadamo se da će ispuniti ono što je obećao, a to je da će odstupiti ako se ne budu vidjeli počeci izlaska iz krize, kazao je Ferdelji.

“Ako ne dođe do najavljenih promjena, onda nakon odstupanja prvog potpredsjednika Vlade tražimo da se ministarstvo gospodarstva transformira u ministarstvo industrije, da se do kraja godine naprave industrijske politike i da se sve aktivnosti Vlade podrede industrijalizaciji, jer je industrija jedina u stanju osigurati radna mjesta i rješiti naše ključne gospodarske probleme”, rekao je Ferdelji.

Bitnim ističe i to da se država prestane ponašati kao do sada, kao najveći poduzetnik, te da prihvati svoju ulogu stvaranja najpovoljnijih okvira za privatno poduzetništvo koje treba biti nositelj razvoja Hrvatske.

Predsjednik Vijeća članica HUP-a Ivan Miloloža kazao je kako se u Hrvatskoj konačno treba podvući crta, reći da smo u problemima i početi ih rješavati.

Smatra kako je vrijeme da se počne stvarati strategija gdje će Hrvatska biti za pet, 10 ili 15 godina, a tragičnim drži situacije kada projekti stoje u ladicama, a kukamo da nema investicija.

Kazao je i kako je svaka vlada partner HUP-u, kako ih ne zanima politika te kako su hrvatski menadžeri i poslodavci za uvođenje reda, za plaćanje svih obveza i doprinosa.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec je kazao kako vjeruje da će Vlada odraditi onaj dio posla koji je obećala, da će početi provoditi svoje programe kako bi se što prije krenulo u oporavak.

Kao najveći problem koji muči obrtnike izdvojio je nelikvidnost, napominjući kako će se rješavanjem tog dijela problema sve pokrenuti.

Jamstvo svom svojom imovinom je velika kočnica otvaranja novih obrta i tu očekuje od resornog ministra Gordana Marasa da se razriješi taj dio problema kroz izmjene i dopune Zakon o obrtu.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.