Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Da već ne živimo u Hrvatskoj poželili bi se ovdje preseliti!

Američki news portal Huffington Post ove je godine već nekoliko puta, i više od drugih stranih medija, u svojoj podrubrici Travel hvalio i preporučivao Hrvatsku i njena odredišta, a u istom stilu nastavlja i u najnovijem članku na tom portalu pod naslovom “13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj”.

Američki news portal Huffington Post ove je godine već nekoliko puta, i više od drugih stranih medija, u svojoj podrubrici Travel hvalio i preporučivao Hrvatsku i njena odredišta, a u istom stilu nastavlja i u najnovijem članku na tom portalu pod naslovom "13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj".

U tom članku autorica Kate Aulette predstavlja 13 hrvatskih odredišta koje bi trebalo posjetiti da bi se osjećali pobjednički u životu, ističući u uvodu da Hrvatska među brojnim drugim destinacijama ‘totalno pobjeđuje’ s prekrasnim krajolikom, ‘šik’ morskim gradovima i lukama, nacionalnim parkovima koji ostavljaju ‘bez daha’ i otocima za zabavu i uživanje.

Izbor od 13 hrvatskih odredišta počinje opisom otoka Visa (odlično vino, plodovi mora, priroda), Krka (netaknute plaže, divna hortikultura, puno aktivnosti) i Hvara (najsunčaniji, najluksuzniji-super jahte i dosta posjećen otok), koje slijedi Dubrovnik (bogata povijest, odlična hrana i krajolik; tko ga ne bi volio?) i njegovi ‘ljupki’ botanički vrtovi Trsteno.

Potom izdvaja Plitvička jezera (‘veličanstven park’, ‘suludo prekrasna voda’ u kojoj nije dopušteno plivanje) te Istru (‘nova Toskana’, brežuljci i mjesta uz more, ukusna hrana) i u njoj Rovinj (ne smijete ga propustiti!), a onda ‘odlazi’ na plažu Zlatni rat u Bolu na otoku Braču (najpoznatija u zemlji, ‘zapanjujuća’), Zadar (‘sramota ako ga zaobiđete’ jer ima predivnu arhitekturu, spomenike i staru jezgru) i na Elafitske otoke (nema automobila, a Lopud za ‘pobjeći’).

Prikaz završava Zagrebom (‘grad u unutrašnjosti’, umjetnost, pubovi i aktivnosti na otvorenom) te Mljetom (šumovit otok gdje je navodno sedam godina živio Odisej).

Zbog čestih ovogodišnjih, prilično pozitivnih objava o Hrvatskoj HuffPosta u podrubrici Travel, Hina je provjerila u Glavnom uredu HTZ-a je li se na njihovom popisu stranih novinara, kojima u suradnji sa stranim predstavništvima suorganiziraju studijska putovanja po Hrvatskoj, nalazi netko iz tog medija.

Doznaje se da do sada nitko od njihovih autora nije u suorganizaciji HTZ-a bio u Hrvatskoj, ali da u ovom lipnju dolazi ‘freelancer’ Rupert Parker koji je specijalist za gourmet, gastro i enološke teme te će posjetiti Istru i o tome pisati ‘za račun’ britanske podružnice HuffPosta.

Uz to će, kako kažu u HTZ-u, kao član žirija sudjelovati i na međunarodnom festivalu turističkog filma “Zagreb Tour Film”.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.