Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Da već ne živimo u Hrvatskoj poželili bi se ovdje preseliti!

Američki news portal Huffington Post ove je godine već nekoliko puta, i više od drugih stranih medija, u svojoj podrubrici Travel hvalio i preporučivao Hrvatsku i njena odredišta, a u istom stilu nastavlja i u najnovijem članku na tom portalu pod naslovom “13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj”.

Američki news portal Huffington Post ove je godine već nekoliko puta, i više od drugih stranih medija, u svojoj podrubrici Travel hvalio i preporučivao Hrvatsku i njena odredišta, a u istom stilu nastavlja i u najnovijem članku na tom portalu pod naslovom "13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj".

U tom članku autorica Kate Aulette predstavlja 13 hrvatskih odredišta koje bi trebalo posjetiti da bi se osjećali pobjednički u životu, ističući u uvodu da Hrvatska među brojnim drugim destinacijama ‘totalno pobjeđuje’ s prekrasnim krajolikom, ‘šik’ morskim gradovima i lukama, nacionalnim parkovima koji ostavljaju ‘bez daha’ i otocima za zabavu i uživanje.

Izbor od 13 hrvatskih odredišta počinje opisom otoka Visa (odlično vino, plodovi mora, priroda), Krka (netaknute plaže, divna hortikultura, puno aktivnosti) i Hvara (najsunčaniji, najluksuzniji-super jahte i dosta posjećen otok), koje slijedi Dubrovnik (bogata povijest, odlična hrana i krajolik; tko ga ne bi volio?) i njegovi ‘ljupki’ botanički vrtovi Trsteno.

Potom izdvaja Plitvička jezera (‘veličanstven park’, ‘suludo prekrasna voda’ u kojoj nije dopušteno plivanje) te Istru (‘nova Toskana’, brežuljci i mjesta uz more, ukusna hrana) i u njoj Rovinj (ne smijete ga propustiti!), a onda ‘odlazi’ na plažu Zlatni rat u Bolu na otoku Braču (najpoznatija u zemlji, ‘zapanjujuća’), Zadar (‘sramota ako ga zaobiđete’ jer ima predivnu arhitekturu, spomenike i staru jezgru) i na Elafitske otoke (nema automobila, a Lopud za ‘pobjeći’).

Prikaz završava Zagrebom (‘grad u unutrašnjosti’, umjetnost, pubovi i aktivnosti na otvorenom) te Mljetom (šumovit otok gdje je navodno sedam godina živio Odisej).

Zbog čestih ovogodišnjih, prilično pozitivnih objava o Hrvatskoj HuffPosta u podrubrici Travel, Hina je provjerila u Glavnom uredu HTZ-a je li se na njihovom popisu stranih novinara, kojima u suradnji sa stranim predstavništvima suorganiziraju studijska putovanja po Hrvatskoj, nalazi netko iz tog medija.

Doznaje se da do sada nitko od njihovih autora nije u suorganizaciji HTZ-a bio u Hrvatskoj, ali da u ovom lipnju dolazi ‘freelancer’ Rupert Parker koji je specijalist za gourmet, gastro i enološke teme te će posjetiti Istru i o tome pisati ‘za račun’ britanske podružnice HuffPosta.

Uz to će, kako kažu u HTZ-u, kao član žirija sudjelovati i na međunarodnom festivalu turističkog filma “Zagreb Tour Film”.

Napisao

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.