Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Daimler širi tvornicu u Mađarskoj s ciljem udvostručenja proizvodnje

Kompanija je u gradnju te tvornice uložila 800 milijuna eura a njezino ulaganje spada među najveća inozemna ulaganja u Mađarskoj u zadnjih nekoliko godina. Plan je do 2015. proizvoditi 300.000 vozila.

Kompanija je u gradnju te tvornice uložila 800 milijuna eura a njezino ulaganje spada među najveća inozemna ulaganja u Mađarskoj u zadnjih nekoliko godina. Plan je do 2015. proizvoditi 300.000 vozila.

Njemački Daimler planira proširiti tvornicu automobila u Mađarskoj i udvostručiti godišnju proizvodnju na 300.000 vozila do 2015., objavile su u četvrtak poslovne novine Napi Gazdasag, pozivajući se na tri anonimna upućena izvora.

Daimlerova tvornica u mađarskom Kecskemetu započela je komercijalnu proizvodnju B klase automobila u ožujku 2012. Kompanija je u gradnju te tvornice uložila 800 milijuna eura a njezino ulaganje spada među najveća inozemna ulaganja u Mađarskoj u zadnjih nekoliko godina.

Mađarsko gospodarstvo jako se oslanja na izvoz i u drugom tromjesečju kliznulo je u recesiju. Daimlerovi pogoni i oni njegova konkurenta Audija od vitalne su važnosti s obzirom na prigušenu domaću potražnju.

Daimler je u ožujku najavio da će uz automobile B klase u tvornici u Kecskemetu od 2013. početi proizvoditi i novi model kupea.

Napi Gazdasag prenosi da je pokusna proizvodnja tog modela sa četiri vrata već počela.

Proširenje kapaciteta stajat će nekoliko desetaka milijardi forinti i Daimler je već kontaktirao mađarsku vladu u vezi s tim projektom. Mađarski Daimler nije mogao odmah komentirati tu informaciju, dok vlada nije bila dostupna za komentar.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Kostas Vouzas, izvršni direktor, TP Visiona (Philips TV & Sound Europe & Americas) objavio je detalje poslovnih rezultata za 2022. godinu, kao i uzbudljive...

Poduzeća

Proizvođačima duhana je za isporučeni duhan isplaćeno gotovo 12 milijuna kuna više nego godinu ranije. Kvalitetnom komunikacijom i suradnjom s proizvođačkim udrugama i u...

Ljudski resursi

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te...

Turizam

Vinski znalci i ljubitelji vina okupit će se 13. veljače u zagrebačkom hotelu Esplanade na 11. izdanju En primeuru mladih malvazija u organizaciji Vinistre,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.