Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Damir Sabol – finalist za Komunikatora godine

Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath, najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka, ušao je u završnicu izbora za nagradu Komunikator 2019. godine.

Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath, najpopularnije svjetske aplikacije za izračun matematičkih zadataka, ušao je u završnicu izbora za nagradu Komunikator 2019. godine.

Za istu se nagradu bore Korado Korlević, Vuk Vuković i Lora Vidović. Tko će od četvero finalista biti ovjenčan titulom koju je prošle godine ponio Zlatko Dalić, bit će objavljeno na svečanosti Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Ocjenjivački sud Grand PRixa HUOJ-a ističe kako Damir Sabol, vlasnik Microblinka i Photomatha, iznimno uspješno komunicira s programerima iz svojeg tima, korisnicima, medijima i ostalim javnostima. Pritom tehnologiju koristi za razvoj inovativnih rješenja na globalnoj razini među kojima neka uključuju i komunikaciju.

„Ovaj Digital Shaper miran je i staložen, unatoč svim rizicima i pritisku, samouvjeren, ambiciozan i skoncentriran na uspjeh. Sabol je najuspješniji hrvatski startup poduzetnik. Kao osnivač Iskona tu je tvrtku pratio od početka do prodaje Hrvatskom Telekomu, a nakon kratkog zatišja na startup se scenu vratio kao osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath. Tvrtka Photomath nedavno je primila i investiciju od šest milijuna dolara čime je krenula u komercijalizaciju svoje aplikacije. Tehnologiju za učenje i rješavanje matematike Photomath preuzeo je čak i popularni Snapchat. Sa svojim timom u Microblinku Sabol razvija B2B softverska rješenja temeljena na tehnologiji računalnog vida“, stoji u obrazloženju žirija Grand PRixa HUOJ-a kojim ove godine predsjeda Damir Jugo.

Sam Sabol kaže kako u komunikaciji zagovara jednostavnost i jasnoću.
„I kad gradite proizvode i aplikacije, na neki način komunicirate s korisnikom, točnije milijunima njih. Stvari uvijek treba pojednostavljivati i ne zaboraviti da oni s kojima komunicirate, nemaju toliko informacija i razumijevanja teme koliko i vi. Ako se komunikacija tome prilagodi, rezultat može biti dosta dobar“, kazao je Sabol.

Opisujući svoj način komunikacije tvorac aplikacije koja je polučila veliki svjetski uspjeh, kaže kako ne pokušava biti stručnjak za sve, nego se baviti temama koje zaista razumije i za koje vjeruje da će drugima biti zanimljive iz njegove perspektive.

Svečanost Grand PRixa HUOJ-a trebala se održati 16. ožujka, ali je odgođena zbog širenja novog soja koronavirusa. Novi datum svečanosti bit će objavljen naknadno.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.