Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dan karijera sutra na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu

Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sutra se održava Dan karijera namijenjen usmjeravanju studenata budućoj stručnoj ili znanstvenoj karijeri, a jedan od osnovnih ciljeva je ostvarivanje dobre komunikacije i suradnje s vodećim tvrtkama iz relevantnih područja djelovanja fakulteta.

Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sutra se održava Dan karijera namijenjen usmjeravanju studenata budućoj stručnoj ili znanstvenoj karijeri, a jedan od osnovnih ciljeva je ostvarivanje dobre komunikacije i suradnje s vodećim tvrtkama iz relevantnih područja djelovanja fakulteta.

Krajnji je cilj povezivanje s gospodarstvom kao alternativnim izvorom financiranja visokoškolskih obrazovnih aktivnosti s obzirom na to da je nedovoljno financiranje problem s kojim se suočavaju svi fakulteti, pa tako i RGNF.

“Nedovoljno financiranje odražava se na standard nastave i na istraživačke mogućnosti. Trebamo pomak na bolje, a budući da nije sigurno da ćemo moći ostvariti veće financiranje kroz proračunska sredstva, prisiljeni smo se okrenuti alternativnim izvorima – financiranju iz EU fondova, kroz Hrvatsku zakladu za znanost, te kroz bolju suradnju s gospodarstvom”, kazao je za Hinu dekan fakulteta Zoran Nakić.

RGNF je jedini fakultet u Hrvatskoj koji djeluje na području rudarstva, naftnog rudarstva i geološkog inženjerstva, te jedan od dva u području geologije prirodnih znanosti. No, stanje u gospodarstvu je takvo da najbolji studenti, nakon završetka studija, odlaze u inozemstvo.

Većina (oko 45 posto) brucoša koji su ove godine upisali fakultet, na provedeni upit zašto žele studirati na RGNF-u odgovorila je kako očekuju da će lako naći posao u inozemstvu, napomenuo je Nakić. “Htjeli bismo to promijeniti i pružiti im informacije o tome kako je moguće i ovdje se zaposliti, pokazati im koje su to tvrtke koje nude posao, te kakva su očekivanja poslodavaca”, dodao je.

Kako bi studentima predstavio tržišta rada i pomogao im u pronalasku željenog radnog mjesta u skladu s vlastitim interesima, znanjem i kompetencijama stečenim tijekom studija, fakultet je osmislio Dan karijera RGNF-a koji se održava u četvrtak, 10. listopada.

“U isto vrijeme, od Dana karijera očekujemo povratnu informaciju poslodavaca o tome jesu li kompetencije koje stječu naši studenti dovoljne”, napomenuo je nadalje Nakić.

Središnji događaj Dana karijera je predstavljanje potencijalnih poslodavaca. Studentima će se predstaviti 12 tvrtki, među kojima Ina, Knauf, Podzemno skladište plina i Hrvatske vode.

Njima će se fakultet predstaviti kroz devet prezentacija najboljih studentskih radova. “Cilj zapravo nije predstaviti fakultet, već naše studente, pokazati s koliko znanja barataju”, kazala je prodekanica RGNF-a za znanost Sibila Borojević-Šoštarić.

Program Dana karijera uključuje i predstavljanje programa cjeloživotnog učenja Agencije za znanost i visoko obrazovanje (Erasmus, Euraxess, Bilateralne stipendije i Europass). Održat će se i Okrugli stol na kojemu će se raspravljati o potencijalnim oblicima stručno-znanstvene suradnje, a bit će otvorena i izložba fotografija “Živjeti s klizištima”, nastala kao popratni događaj 1. regionalnog simpozija o klizištima u jadransko-balkanskoj regiji, koji se održao u ožujku ove godine u Zagrebu.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.