Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Danas istječe rok za prijavu na natječaj za investicije u vinarije i marketing vina

Danas u ponoć istječe rok za prijavu na natječaj za mjeru Investicije u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. do 2018. godine, izvijestili su iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Danas u ponoć istječe rok za prijavu na natječaj za mjeru Investicije u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. do 2018. godine, izvijestili su iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Iz Agencije podsjećaju potencijalne korisnike da je rok za prijavu i dostavu obvezne dokumentacije za tu mjeru danas do 23,59 sati.

Nacionalni program pomoći sektoru vina predviđa tri mjere korištenja tzv. “vinske omotnice“, koja godišnje iznosi 11,9 milijuna eura.

Vinsku omotnicu vinari i vinogradari mogu koristiti kroz mjere restrukturiranje i konverzija vinograda, investicije u vinarije i marketing te promidžba na tržištima trećih zemalja.

Korisnici su fizičke osobe obveznici poreza na dohodak/dobit, mikro, mala, srednja poduzeća te velika poduzeća (s manje od 750 zaposlenih ili s prometom manjim od 200 milijuna eura), upisani u Vinogradarski registar.

Za mikro, mala i srednja poduzeća maksimalna potpora iznosi 50 posto prihvatljivih troškova, a za velika poduzeća 25 posto prihvatljivih troškova.

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu iznose 3 milijuna eura, što znači da maksimalan iznos potpore po projektu za mikro, mala i srednja poduzeća iznosi 1,5 milijuna eura, a za velika poduzeća 750 tisuća eura od ukupno prihvatljivog troška.

Minimalni iznos potpore po projektu iznosi 5.000 eura od ukupno prihvatljivog troška.

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru iste financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 1,5 milijuna eura za mikro, mala i srednja poduzeća, odnosno 750 tisuća eura za poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura.

Ulaganja su moguća u izgradnju/rekonstrukciju nepokretne imovine, kupnju novih strojeva i opreme, uključujući i računalne programe te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija u proizvodnji vina.

Povrat se može ostvariti i za naknade za arhitekte i inženjere, konzultacijske naknade, studije izvedivosti i stjecanje prava na patente i licence, navodi se u priopćenju Agencije.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.