Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Darinko Kosor smanjuje svoju plaću na 15.300 kuna!

Iz ureda predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora primili smo priopćenje naslovljeno ”Netko mora biti prvi”, koje prenosimo u cijelosti.

Iz ureda predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora primili smo priopćenje naslovljeno ''Netko mora biti prvi'', koje prenosimo u cijelosti.

”U protekle dvije godine puno se pričalo o smanjenju plaća u državnim i gradskim službama i tvrtkama. Približava se i kraj 2013. godine, ali konkretnih odluka NEMA!

Stoga sam odlučio da, kao drugi čovjek glavnog grada Republike Hrvatske, svojim primjerom ubrzam procese koji su nužni ako želimo smanjiti ukupnu državnu potrošnju!

Naime, od 1. siječnja 2014. smanjujem svoju plaću za 10%!

Moja sadašnja plaća iznosi 17.000 kuna, a sa smanjenjem od 10%, iznosit će otprilike 15.300 kuna. Na osnovu tog smanjenja, do kraja mandata, za 3.5 godine ušteda za Grad Zagreb će biti otprilike 145.000 kuna bruto!

Posebno ističem činjenicu da kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ne koristim službenu kreditnu karticu! I zato pozivam ministra financija Slavka Linića da učini isto na državnoj razini, te krenuvši od sebe, svim dužnosnicima i zaposlenicima u državnoj upravi smanji plaće. Pozdravljam njegovu namjeru za usklađivanjem plaća u državnim agencijama i zavodima.

Vjerujem i očekujem da će se isto vrlo brzo pokrenuti i na razini Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, obzirom da je i sam gradonačelnik najavljivao model „10 + 10“.

No, isto tako očekujem da se plaće ne smanjuju tetama u vrtićima, učiteljima, profesorima, liječnicima i medicinskim sestrama, te svima koji imaju prihode niže od prosječne plaće u RH i Zagrebu.

Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba”.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Globalna konzultantsko-revizorska tvrtka EY provela je opsežnu analizu europskog gospodarstva tijekom prvog tromjesečja 2023. i dala svoja predviđanja za ekonomska kretanja u tekućoj godini

Poduzeća

Unaprjeđenje materijalnih prava radnika kontinuirani je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način.

Financije

Prema podacima servisa MojaPlaća, u prvom kvartalu 2023. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 1.096 euro, što je 6% više...

Ekonomija

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.