Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Darinko Kosor smanjuje svoju plaću na 15.300 kuna!

Iz ureda predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora primili smo priopćenje naslovljeno ”Netko mora biti prvi”, koje prenosimo u cijelosti.

Iz ureda predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora primili smo priopćenje naslovljeno ''Netko mora biti prvi'', koje prenosimo u cijelosti.

”U protekle dvije godine puno se pričalo o smanjenju plaća u državnim i gradskim službama i tvrtkama. Približava se i kraj 2013. godine, ali konkretnih odluka NEMA!

Stoga sam odlučio da, kao drugi čovjek glavnog grada Republike Hrvatske, svojim primjerom ubrzam procese koji su nužni ako želimo smanjiti ukupnu državnu potrošnju!

Naime, od 1. siječnja 2014. smanjujem svoju plaću za 10%!

Moja sadašnja plaća iznosi 17.000 kuna, a sa smanjenjem od 10%, iznosit će otprilike 15.300 kuna. Na osnovu tog smanjenja, do kraja mandata, za 3.5 godine ušteda za Grad Zagreb će biti otprilike 145.000 kuna bruto!

Posebno ističem činjenicu da kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ne koristim službenu kreditnu karticu! I zato pozivam ministra financija Slavka Linića da učini isto na državnoj razini, te krenuvši od sebe, svim dužnosnicima i zaposlenicima u državnoj upravi smanji plaće. Pozdravljam njegovu namjeru za usklađivanjem plaća u državnim agencijama i zavodima.

Vjerujem i očekujem da će se isto vrlo brzo pokrenuti i na razini Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, obzirom da je i sam gradonačelnik najavljivao model „10 + 10“.

No, isto tako očekujem da se plaće ne smanjuju tetama u vrtićima, učiteljima, profesorima, liječnicima i medicinskim sestrama, te svima koji imaju prihode niže od prosječne plaće u RH i Zagrebu.

Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba”.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.