Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Definitivno smo “smeće” od države, a evo i tri razloga zašto

Agencija je također promijenila i izglede za hrvatski rejting s negativnih na stabilne, navevši da postoji tek ograničeni rizik da dođe do značajnog pogoršanja vladine fiskalne pozicije i zaduženosti.

Agencija je također promijenila i izglede za hrvatski rejting s negativnih na stabilne, navevši da postoji tek ograničeni rizik da dođe do značajnog pogoršanja vladine fiskalne pozicije i zaduženosti.

Agencija Moody’s snizila je danas kreditni rejting Hrvatske na Ba1, navevši kao razlog slabe izglede za gospodarskim rastom i nedostatak fiskalne fleksibilnosti vlade.

Kako se navodi u Moody’sovu priopćenju, rejting je snižen s Baa3 na Ba1.

Moody’s je također promijenio i izglede za hrvatski rejting s negativnih na stabilne, navevši da postoji tek ograničeni rizik da dođe do značajnog pogoršanja vladine fiskalne pozicije i zaduženosti.

„Vladin kapacitet za rebalansiranjem gospodarstva prema izvozu istinski je ograničen. Očekivani ulazak zemlje u EU u srpnju 2013. godine pozitivni je razvoj događaja, no europsko okruženje i reformska inercija Vlade vjerojatno će ograničiti koristi za koje se obično vjeruje da bi trebale porasti“, navodi se u priopćenju te agencije za izdavanje kreditnih rejtinga.

Drugi poticaj za snižavanje kreditnog rejtinga Hrvatske bile su kočnice fiskalnoj konsolidaciji, poimence nepovoljno gospodarsko okruženje i nedostatak fiskalne fleksibilnosti vlade zajedno s relativno visokom razinom duga, navode dalje u Moody’su.

Treći poticaj za takvu odluku Moody’sa jest slabljenje kreditne metrike Hrvatske u odnosu na slične zemlje, posebice njezina eksterna osjetljivost i fiskalna pozicija.

„Vladina fiskalna metrika također je slabija, dok dug opće države premašuje razine dugova onih država koje imaju Baa3 rejting“, navodi se između ostaloga u Moody’sovu priopćenju.

Napisao

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Glavni razlog zašto web trgovine nude popuste svojim kupcima definitivno je manevarski prostor koji imaju oko određivanja cijena, u odnosu na trgovine u šoping...

Poduzeća

U utorak, 24. siječnja 2023. godine potpisan je novi Kolektivni ugovor za sve zaposlenike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof.

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Edukacija

Cilj okruglog stola je educiranje cjelokupne hrvatske poslovne zajednice o mogućnostima koje intelektualno vlasništvo nudi poduzećima temeljenim na znanju i inovacijama te u kreativnim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.