Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Deskbloks – prvi modularni stol

Jeste li čuli za Deskbloks? Radi se o prvom u potpuno modularnom radnom stolu, na svijetu.

Ideja nastala na osnovi modularnog telefona iz 2013. godine, kada je  Stjepan Ćorić odlučio, kao informatičar, da bi htio napraviti modularno kućište za računalo, koje bi mogao samo izmjenjivati i nadograđivati u budućnosti bez kupovine novog. Nažalost, ta je  ideja u početku  naišla na mnoge prepreke, pa je kroz jednu igru s kockicama došao na ideju za stol.

Ideja o stolu koji bi se sastojao od blokova (modula) koji bi se po želji korisnika mogli izmjenjivati, dodavati, nadograđivati je zaživjela te je tako nastao i Deskbloks, stol koji se sastoji od blokova (modula) koje možete spajati da biste dobili stol koji potpuno odgovara svim vašim željama. Kako je Stjepan informatičar, nije bilo dovoljno samo stati na običnim blokovima nego je htio i olakšati neke stvari samom sebi, ali i za buduće korisnike. Od tuda ugrađeni USB portovi, ugrađeni USB zvučnici pa čak i blok koji ima ugrađeno bežično punjenje za mobilne uređaje.

Neće uopće spominjati one ružne kabele koji nam se vuku po podu! Dno stola je napravljeno s kanalicama kroz koje prolaze kabeli. I same noge stola imaju rupe, pa su kabeli skoro nevidljivi.

Zbog hrasta kao glavnog materijala, nosivost je jako velika, pa Deskbloks sastavljen od 10 blokova može nositi i preko 5 puta svoje težine.

Sama proizvodnja je do sada bila u Hrvatskoj u Slavoniji, a po završetku kampanje i prikupljanja sredstava od drugih investitora nastavilo bi se proizvoditi sve u Slavoniji, pretežno u Iloku. Naravno, stol bi mogao postati i izvozni proizvod!

Trenutno je pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava na Indiegogo stranici. S tim prikupljenim sredstvima naš tim bi kako smo već naveli unajmio svoje vlastite strojeve te proizvodnju preselio u Ilok gdje bi mogao se posvetiti potpuno usavršavanju i pripremi proizvoda za tržište.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.