Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Deutsche Telekom će šifrirati sve e-mail poruke

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su “veoma zabrinuti” kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann.

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su "veoma zabrinuti" kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann.

Tri najveća njemačka dobavljača usluge elektroničke pošte, među kojima i bivši monopolist Deutsche Telekom, objavila su u petak da su zaključila partnerstvo radi sigurnosne zaštite u međusobnom prometu elektroničke pošte, u prilikama kada su korisnici zabrinuti zbog američke špijunaže.

Deutsche Telekom, GMX i Web.de, dvije potonje tvrtke su podružnice United Interneta, automatski će šifrirati sve poruke koje si međusobno šalju. To će vrijediti kako za sadržaj poruka tako i za identitet pošiljatelja i primatelja te za privitke. Domene t-online.de (Deutsche Telekom), web.de i gmx.de čine dvije trećine privatnih računa elektroničke pošte koji se koriste u Njemačkoj, ili više od 50 milijuna računa, objavile su dvije grupacije.

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su “veoma zabrinuti” kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann na tiskovnoj konferenciji u Berlinu, predstavljajući projekt pod nazivom “Email made in Germany”.

Sudionici bi voljeli da im se pridruže i drugi operateri i već su održani sastanci u tom smislu, dodao je Obermann. Druge domene koje Nijemci rado koriste su upravo američki Google i Yahoo.

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

Radi se o nagradi koja je potvrdila kako je upravo Deutsche Telekom predvodnik u procesu komercijalnog lansiranja 5G usluga u Europi koje obuhvaća pripremu...

Industrija

Najbolji završni rad, prema procjeni stručnog žirija koji se sastoji od eksperata iz Deutsche Telekoma, predstavnika akademske zajednice i drugih istaknutih stručnjaka iz STEM...

Edukacija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i EducationUSA mrežom, organizira za učenike i studente treći EducationUSA sajam visokog...

Industrija

Deutsche Telekom je na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio koncept nove europske mreže. Također, Deutsche Telekom je, u tri od ukupno deset zemalja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.