Deutsche Telekom će šifrirati sve e-mail poruke

Deutsche Telekom će šifrirati sve e-mail poruke

Tri najveća njemačka dobavljača usluge elektroničke pošte, među kojima i bivši monopolist Deutsche Telekom, objavila su u petak da su zaključila partnerstvo radi sigurnosne zaštite u međusobnom prometu elektroničke pošte, u prilikama kada su korisnici zabrinuti zbog američke špijunaže.

Deutsche Telekom, GMX i Web.de, dvije potonje tvrtke su podružnice United Interneta, automatski će šifrirati sve poruke koje si međusobno šalju. To će vrijediti kako za sadržaj poruka tako i za identitet pošiljatelja i primatelja te za privitke. Domene t-online.de (Deutsche Telekom), web.de i gmx.de čine dvije trećine privatnih računa elektroničke pošte koji se koriste u Njemačkoj, ili više od 50 milijuna računa, objavile su dvije grupacije.

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su “veoma zabrinuti” kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann na tiskovnoj konferenciji u Berlinu, predstavljajući projekt pod nazivom “Email made in Germany”.

Sudionici bi voljeli da im se pridruže i drugi operateri i već su održani sastanci u tom smislu, dodao je Obermann. Druge domene koje Nijemci rado koriste su upravo američki Google i Yahoo.

Podijeli

Odgovori

Top