Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Deutsche Telekom će šifrirati sve e-mail poruke

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su “veoma zabrinuti” kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann.

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su "veoma zabrinuti" kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann.

Tri najveća njemačka dobavljača usluge elektroničke pošte, među kojima i bivši monopolist Deutsche Telekom, objavila su u petak da su zaključila partnerstvo radi sigurnosne zaštite u međusobnom prometu elektroničke pošte, u prilikama kada su korisnici zabrinuti zbog američke špijunaže.

Deutsche Telekom, GMX i Web.de, dvije potonje tvrtke su podružnice United Interneta, automatski će šifrirati sve poruke koje si međusobno šalju. To će vrijediti kako za sadržaj poruka tako i za identitet pošiljatelja i primatelja te za privitke. Domene t-online.de (Deutsche Telekom), web.de i gmx.de čine dvije trećine privatnih računa elektroničke pošte koji se koriste u Njemačkoj, ili više od 50 milijuna računa, objavile su dvije grupacije.

Nakon otkrića da su američke obavještajne službe špijunirale u Europi, korisnici su “veoma zabrinuti” kada je riječ o povjerljivosti njihove pošte, rekao je direktor Deutsche Telekoma Rene Obermann na tiskovnoj konferenciji u Berlinu, predstavljajući projekt pod nazivom “Email made in Germany”.

Sudionici bi voljeli da im se pridruže i drugi operateri i već su održani sastanci u tom smislu, dodao je Obermann. Druge domene koje Nijemci rado koriste su upravo američki Google i Yahoo.

Napisao

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.