Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Deutsche Telekom srezao dividendu na dvije godine zbog ulaganja

Ujedno su za naredne tri godine najavili ukupna ulaganja od gotovo 30 milijardi eura, pri čemu je za iduću godinu planirano 9,8 milijardi. Zbog povećanih ulaganja raspoloživa će gotovina u idućoj godini pasti na oko pet milijardi eura, s predviđenih šest milijardi u ovoj godini.

Ujedno su za naredne tri godine najavili ukupna ulaganja od gotovo 30 milijardi eura, pri čemu je za iduću godinu planirano 9,8 milijardi. Zbog povećanih ulaganja raspoloživa će gotovina u idućoj godini pasti na oko pet milijardi eura, s predviđenih šest milijardi u ovoj godini.

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom srezao je gotovo za trećinu dividendu za naredne dvije godine zbog planiranih pojačanih ulaganja ponajprije u matičnoj Njemačkoj i na američkom tržištu koja će progutati raspoloživu gotovinu.

DT će tako u 2013. i 2014. isplatiti dividendu od 0,50 eura po dionici, u odnosu na obećanih 0,70 eura po dionici za ovu godinu, objavili su u četvrtak na tradicionalnom godišnjem susretu s ulagačima i analitičarima.

Ujedno su za naredne tri godine najavili ukupna ulaganja od gotovo 30 milijardi eura, pri čemu je za iduću godinu planirano 9,8 milijardi. Usporedbe radi, u ovoj se godini očekuje njihova ukupna vrijednost od 8,3 milijarde eura.

Zbog povećanih ulaganja raspoloživa će gotovina u idućoj godini pasti na oko pet milijardi eura, s predviđenih šest milijardi u ovoj godini. Ponovo bi trebala dosegnuti šest milijardi 2015.

Planirano povećanje ulaganja planirano je na temelju očekivanog značajnog rasta potražnje za širokopojasnim pristupom Internetu i u mobilnom i u fiksnom segmentu i bit će kanalizirano ponajprije u unapređenje mreža. Fokusirano je u prvom redu na matičnu Njemačku i na SAD.

“Budemo li sada oklijevali, kasnije ćemo morati hvatiti korak”, pojasnio je u četvrtak analitičarima izvršni direktor Rene Obermann.

Na matičnom njemačkom tržištu usluga širokopojasnog pristupa Internetu Deutsche Telekom već je prisiljen hvatati korak s kabelskim tvrtkama koje nude brži pristup Internetu po istoj ili čak nižoj cijeni. Širenje te usluge po cijeloj Njemačkoj stajat će DT šest milijardi eura u naredne tri godine.

U SAD-u je kompanija najavila dugo očekivani dogovor s Appleom kako bi napokon uhvatila korak s konkurencijom i ponudila tražene proizvode te tehnološke kompanije.

DT-ova američka podružnica T-Mobile USA u prošlom je tromjesečju izgubila kliente upravo zato što nije mogao ponuditi iPhone a sada će ga moći ponuditi od iduće godine. DT inače planira spojiti T-Mobile USA s manjim konkurentom MetroPCS-om.

Iz njemačkog su diva najavili da očekuju da će im dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA), bez jednokratnih stavki, u idućoj godini porasti na oko 18,4 milijarde eura, s predviđenih 18 milijardi eura u tekućoj godini.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.