Deutsche Telekom ukida 1.200 radnih mjesta u Njemačkoj

Deutsche Telekom ukida 1.200 radnih mjesta u Njemačkoj

Planirana smanjenja sastavni su dio programa preustroja, trebala bi biti provedena do 30. lipnja i obuhvatiti ponajprije odjele poput marketinga, oporezivanja i uprave, izvješćuje duesseldorfski list.

Ne navodeći izvor informacije, Handelsblatt prenosi da će kompanija morati usmjeriti više resursa u infrastrukturu za širokopojasni pristup internetu, za mobilne internetske usluge i tekekomunikacijske mreže temeljene na IP-u. Stoga planira zaposliti i više radnika u odgovarajućim odjelima.

Iz DT-a nisu bili dostupni za komentar.

Početkom prosinca 2012. njemački telekomunikacijski div najavio je za naredne tri godine 30 milijardi eura ulaganja u osuvremenjivanje fiksnih i mobilnih mreža ponajprije u matičnoj Njemačkoj i u SAD-u. Samo u ovoj godini planirana su ulaganja u iznosu 9,8 milijardi eura.

U siječnju je DT izdao i dvije milijarde eura vrijedne obveznice s rokom dospijeća od osam i 15 godina radi održanja likvidnosti, procjenjujući da će mu zbog planiranih ulaganja raspoloživa gotovina u ovoj godini pasti na oko pet milijardi eura, s predviđenih šest milijardi u 2012.

Hina

Podijeli

Odgovori

Top