Digitalna (R)evolucija 3.0 – konferencija koja vas priprema za digitalnu stvarnost

Sve je spremno za treće izdanje najposjećenije konferencije HUP-ICT Udruge pod nazivom Digitalna (R)evolucija 3.0 koja će 5. veljače pretvoriti zagrebačku Laubu u središte digitalnog svijeta i tehnologije. Kroz bogat i zanimljiv program cilj konferencije je ukazati svim sudionicima gospodarskog života u Hrvatskoj na važnost promjena i korištenja mogućnosti koje donosi digitalna transformacija kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje.

Jedno od istraživanja koje će biti u fokusu, te je ujedno i glavni motiv za organizaciju konferencije, je zadnje IMD istraživanje o digitalnoj konkurentnosti prema kojem je Hrvatska pala za čak 7 mjesta i to isključivo zbog „niske spremnosti za budućnost“. Hrvatska je počela parcijalno uvoditi nove tehnologije kao što su Cloud ili Big data, ali ne mijenja poslovne modele. Poduzetnici i njihova poduzeća moraju postati tehnološki fluentni i biti sposobni uvesti nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija. Upravo zato radni moto novog izdanja konferencije naglašava važnost svih komponenti potrebnih za uspješno provođenje digitalne transformacije – Talenti, Agilnost i Tehnologija.

U skladu s tim, na konferenciji će se stratezi i kreatori digitalne ekonomije osvrnuti na stanje digitalne transformacije i konkurentnosti u Hrvatskoj te otkriti što se može napraviti za razvoj i privlačenje talenata koji su tvrtkama potrebni u digitalnom dobu. Pojasnit će se što je to zapravo digitalna transformacija i što dobivamo pametnim korištenjem novih tehnologija. To će najbolje biti prikazano kroz konkretne primjere iz prakse. I upravo zato će najveći fokus biti na praktičnom dijelu programa u kojem će sudionici kroz najnovije rezultate istraživanja među hrvatskim poduzetnicima i prezentacije uspješnih primjera iz prakse dobiti stvarni uvid u procese digitalne transformacije. Predstavnici renomiranih tvrtki iz različitih industrija podijelit će kako zaista u praksi koriste digitalne tehnologije, što su naučili, kako su se suočavali s izazovima, koja su bila očekivanja, ali i zablude te koji je krajnji rezultat digitalne transformacije njihovog poslovanja.

Da je digitalna transformacija moguća i u Hrvatskoj pokazat će Poliklinika Bagatin koja koristi umjetnu inteligenciju za očitavanje rendgenske snimke te oglasnik Njuškalo koji je implementirao foto-prepoznavanje kao prvi takav proizvod na svjetskoj razini. Tokić Autodijelovi i Neostar primjeri su izvrsne digitalne transformacije u autoindustriji zahvaljujući mnogim internim transformacijama i korištenju najnovijih digitalnih tehnologija. S obzirom na to da digitalne promjene zahvaćaju sve segmente poslovanja, Kamp Polidor i Bluesun Hoteli prikazat će prilike i prednosti digitalne transformacije u turizmu, a Iverpan i Klimaoprema bit će odlični primjeri iz prakse koji će dati svoj vlastiti uvid u iskustvo s digitalnom transformacijom internih i eksternih procesa.

Kroz još mnogo drugih poduzetničkih iskustava i priča o uspješnim provedbama digitalne transformacije, namjera je ohrabriti i druge poduzetnike da prepoznaju prilike i prednosti koje donosi digitalizacija te da uvedu nove organizacijske modele koje tehnologija omogućava i time preokrenu dosadašnje trendove u Hrvatskoj.

Podijeli

Odgovori

Top