Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dioki: svi ugovori usuglašeni, izdana bankovna garancija

Tijekom današnjeg dana, a najkasnije sutra, u Diokiju očekuju od Caliskana informaciju o datumu uplate avansa namijenjenog isplatama zaostalih plaća zaposlenika društava Dioki i Dina-Petrokemija, nakon čega će biti u mogućnosti zaposlenike izvijestiti o planiranom datumu isplate plaća

Tijekom današnjeg dana, a najkasnije sutra, u Diokiju očekuju od Caliskana informaciju o datumu uplate avansa namijenjenog isplatama zaostalih plaća zaposlenika društava Dioki i Dina-Petrokemija, nakon čega će biti u mogućnosti zaposlenike izvijestiti o planiranom datumu isplate plaća

Dioki grupa priopćila je jutros da su svi ugovori i sporazumi s turskim investitorom usuglašeni i s njegove strane potpisani, te da je u međuvremenu poslovnoj banci investitora od strane Zagrebačke banke, sukladno odluci Vlade, izdana bankovna garancija.

“Vezano uz ponudu turskog investitora Caliskana, a s obzirom na niz netočnih informacija objavljenih u medijima tijekom jučerašnjeg dana, obavještavamo javnost da su svi ugovori i sporazumi s investitorom usuglašeni i s njegove strane potpisani, te da je u međuvremenu poslovnoj banci investitora od strane Zagrebačke banke, sukladno odluci Vlade, izdana bankovna garancija”, navodi se u današnjem priopćenju iz Dioki grupe.

Tijekom današnjeg dana, a najkasnije sutra, u Diokiju očekuju od Caliskana informaciju o datumu uplate avansa namijenjenog isplatama zaostalih plaća zaposlenika društava Dioki i Dina-Petrokemija, nakon čega će biti u mogućnosti zaposlenike izvijestiti o planiranom datumu isplate plaća, uzimajući u obzir vrijeme potrebno za tehničku pripremu procesa.

“Ovim radnjama stvaraju se pretpostavke za nastavak procesa restrukturiranja Dioki Grupe i pripremu pokretanja proizvodnje u Dina-Petrokemiji, a sve u svrhu očuvanja proizvodnih radnih mjesta”, zaključuje se u priopćenju.

Radnici Diokija i Dina Petrokemije nadaju se isplati plaća u idućih nekoliko dana, nakon što ih je danas direktor Leo Dolezil izvijestio da je Zagrebačka banka izdala garanciju turskom Caliskanu, što je preduvjet uplate avansa za isplatu zaostalih plaća, rekao je Hini predsjednik Nadzornog odbora Diokija Zdravko Rumenović.

“Kad to kaže direktor, moralo bi tako i biti. Vjerujem da je tako i očekujem isplatu plaća slijedećih dana”, kaže Rumenović.

Dodaje da bi 420 radnika Diokija i 320 radnika Dina Petrokemije nakon isplate plaća i u slučaju potrebe brze obnove proizvodnje bili veoma motivirani, pa bi se proizvodnja, što se njih tiče, mogla pokrenuti vrlo brzo.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.