Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Dionica Facebooka potonula 9 posto, ukupno 19 posto od izlaska na tržište

Cijena dionice najpopularnije društvene mreže na svijetu sada se “vrti” oko 31 dolar što je sedam manje od početne cijene pri izlasku na tržište u petak. Burzovni indeksi ostali su gotovo nepromijenjeni jer novi makroekonomski podaci nisu bili dovoljno uvjerljivi da bi otklonili zabrinutost ulagača u vezi dužničke krize.

Cijena dionice najpopularnije društvene mreže na svijetu sada se "vrti" oko 31 dolar što je sedam manje od početne cijene pri izlasku na tržište u petak. Burzovni indeksi ostali su gotovo nepromijenjeni jer novi makroekonomski podaci nisu bili dovoljno uvjerljivi da bi otklonili zabrinutost ulagača u vezi dužničke krize.

Na Wall Streetu su u utorak, nakon nesigurnog trgovanja, burzovni indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer novi makroekonomski podaci nisu bili dovoljno uvjerljivi da bi otklonili zabrinutost ulagača u vezi dužničke krize.

Nakon što je dan ranije dionica Facebooka pala za desetak posto, niti jučerašnji dan nije bio mnogo bolji pa je dionica napopularnije društvene mreže potonula dodatnih devet posto što je 19 posto u posljednja dva dana. Cijena dionice sada se “vrti” oko 31 dolar što je sedam manje od početne cijene pri izlasku na tržište u petak.

Dow Jones indeks oslabio je 1 bod, ili 0,01 posto, na 12.502 boda, a Nasdaq indeks 0,29 posto, na 2.839 bodova. S&P 500 ojačao je, pak, 0,05 posto, na 1.315 bodova.

Veći dio trgovanja indeksi su proveli u pozitivnom području, ponajviše zahvaljujući boljim nego što se očekivalo podacima o prodaji postojećih kuća u SAD-u.

Nada u oporavak tržišta nekretnina potaknula je snažan, 1,9-postotni rast cijena dionica u građevinskom sektoru. Osjetno su ojačale i dionice banaka jer bi pad broja ovrha nad kućama trebao pozitivno utjecati na njihovo poslovanje.

Ulagače je ohrabrio i rast cijena dionica na europskim tržištima, drugi dan zaredom. No, kako dužnička kriza ni izdaleka nije riješena, analitičari ne vjeruju da će taj uspon potrajati.

Na europskim su burzama, pak, cijene dionica jučer znatno porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 1,86 posto, na 5.403 boda, dok je frankfurtski DAX porastao 1,65 posto, na 6.435 bodova, a pariški CAC 1,88 posto, na 3.084 boda.

A na dužničke probleme podsjetila je i odluka agencije Fitch o smanjenju kreditnog rejtinga Japanu za jedan stupanj, na A plus, jer se ne očekuje smanjenje proračunskog deficita dok traje politička nesigurnost.

Ulagače je pokolebala i procjena Organizacije za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) da će ove godine rast globalnog gospodarstva usporiti s lanjskih 3,6 na 3,4 posto.

 


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.