Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Do konkuretnosti na tržištu preko Facebooka, Twittera, LinkedIn-a

Oko polovice njemačkih poduzeća prisutno je na nekoj od društvenih mreža, prije svega na Facebooku. Tamo predstavljaju svoje proizvode ili usluge. Neka od njih tim putem traže i osoblje.

Oko polovice njemačkih poduzeća prisutno je na nekoj od društvenih mreža, prije svega na Facebooku. Tamo predstavljaju svoje proizvode ili usluge. Neka od njih tim putem traže i osoblje.

Profil na društvenim mrežama za njemačka poduzeća sve više postaje nešto po sebi razumljivo. Do toga rezultata je došao poduzetnički savez Bitkom (Informacijska tehnologija, telekomunikacija i novi mediji) koji je proveo ispitivanje među 700 poduzeća u Njemačkoj. Gotovo polovica već ima “profil” na nekoj od društvenih mreža, a još 15 posto se upravo priprema za to.

Trećina njemačkih poduzeća (32 posto) ima na Facebooku jednu ili više stranica, piše DW. Cilj je povećanje poznatosti poduzeća ili dobivanje novih klijenata, kaže predsjednik Bitkoma Dieter Kempf. “Najvažniji razlozi za korištenje društvenih medija dolaze iz odjela za komunikaciju dotičnih poduzeća. Oni žele koristiti tehnike društvenih medija za nove mogućnosti komunikacije.”

Strah od gubitka kontrole

Dok su se na području odnosa s javnošću već etablirale društvene mreže, kadrovski odjeli na tom polju zaostaju, kaže studija Bitkoma. Manje od četvrtine ispitanih poduzeća svjesno koristi društvene mreže za pronalaženje novih suradnika: “Pretpostavljam da će idućih godina u poduzećima važnija postati neka druga područja, a time naravno i tema komunikacije s osobljem”, kaže Kempf.

38 njemačkih poduzeća nije zastupljeno na društvenim mrežama. Studija je istražila i njihove motive. Glavni je strah od gubitka kontrole i mogućnost nastanka šteta za poduzeće. Kempf međutim upozorava da “nesudjelovanje najmanje štiti od moguće štete”.

Prema Bitkomovoj studiji, unatoč određenim rezervama, korištenje društvenih mreža postat će standard u njemačkim poduzećima. Uz to će rasti pritisak na poduzeća koja nisu zastupljena u društvenim mrežama. Kempf zato smatra da svako poduzeće mora savjesno preispitati mogućnost korištenja društvenih medija “radi vlastite konkurentnosti”.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Ako ste u potrazi za poslom, ne morate tražiti dalje!

Marketing i prodaja

D&AD, skraćeno za Design and Art Direction, britanska je organizacija osnovana 1962. godine s ciljem promocije izvrsnosti u dizajnu i oglašavanju.

Poduzeća

Coface je globalni lider u kreditnom osiguranju i upravljanju rizicima posljednjih 75 godina.

Ekonomija

QNAP TS-1655 je moćno 2,5GbE hibridno rješenje za pohranu koje pruža centraliziranu pohranu i upravljanje za tvrtke gotovo svih veličina.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.