Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dobit Ericssona skočila 224 posto!

Švedski Ericsson, svjetski lider u proizvodnji telekomunikacijske opreme, izvijestio je danas o čak 224 posto većoj neto dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ugodno iznenadivši analitičare. U prva tri mjeseca ove godine Ericsson je ostvario 4,1 milijardu kruna neto dobiti, što iznosi oko 460 milijuna eura…

Švedski Ericsson, svjetski lider u proizvodnji telekomunikacijske opreme, izvijestio je danas o čak 224 posto većoj neto dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ugodno iznenadivši analitičare. U prva tri mjeseca ove godine Ericsson je ostvario 4,1 milijardu kruna neto dobiti, što iznosi oko 460 milijuna eura...

To je čak tri milijarde kruna više od očekivanja analitičara.

Snažan rast dobiti ponajviše je rezultat rasta prihoda od prodaje, i to za 17 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 53 milijarde kruna. Pritom su prihodi na sjevernoameričkom tržištu skočili za 39 posto, a u središnjoj Aziji za 46 posto.

Rast na krilima smartphonea

Predsjednik uprave i izvršni direktor Ericssona Hans Vestberg kazao je da je kompanija nastavila uvećavati tržišni udio u segmentu opreme za mobilne uređaje treće generacije te da je “u najmanju ruku”, zadržala svoj udio koji premašuje 50 posto u segmentu opreme za mobilne uređaje četvrte generacije.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla u proteklom je razdoblju potpisao ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Poduzeća

U Sarajevu je potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija.

Novosti

Potrošači očekuju da će iskustvo korištenja hibridnog trgovačkog centra biti uobičajeno do 2030.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.