Dobra unutrašnja komunikacija – ključ dobrih odnosa u poduzeću

Poduzeća u Hrvatskoj sve više napora ulažu u pronalazak i zadržavanje dobrih djelatnika. Važnu ulogu u tome, uz stručnjake za ljudske potencijale, imaju i oni za odnose s javnošću. Dobra komunikacija, naime, ključna je za kvalitetne odnose u poduzeću. Potvrđuje to i 12. Grand PRix, izbor najboljih komunikacijskih projekata u prošloj godini koji organizira Hrvatska udruga za odnose s javnošću.

„Kontinuirano velik broj prijava u kategoriji unutrašnje komunikacije pokazuje da tvrtke sve više pažnje pridaju važnosti komunikacije sa svojim zaposlenicima. Zaposlenici poduzećima spadaju među najvažnije javnosti, a u većini su slučajeva i preduvjet za uspješnu komunikaciju prema van. Ove nam je godine za Grand PRix u kategoriji unutrašnje komunikacije pristiglo sedam izvrsnih projekata“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa.

Žiri je među prijavljenima izabrao najbolja tri projekta. To su interna komunikacija rebrendinga tvrtke A1 Hrvatska „Vip postaje A1“ na kojem je tvrtka surađivala s Komunikacijskim uredom Colić, Laco i partneri, projekt „S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške“ koji su Pragma komunikacije osmislile za Njuškalo te projekt „#svismoOK! – Kultura raznolikosti i uključivanja u INA Grupi“ iza kojega stoji INA – Industrija nafte.

Za 12. Grand PRix prijavljena su pedeset i dva projekta. Među njima izabrano je najboljih trideset koji se natječu u deset kategorija.

„Iz godine u godinu raste kvaliteta prijavljenih projekata i vidljivo je da prijavitelji sve više pažnje posvećuju strateškom pristupu kao i najsitnijim detaljima u realizaciji pa sve do evaluacije. Drago nam je da ove godine ponovo imamo projekte prijavljene u kategoriji odnosa s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi za koju je prošle godine bio najmanji interes. S druge strane nemamo prijava za političku komunikaciju, što je i razumljivo s obzirom na činjenicu da 2018. godine nije bilo izbora“, kazala je Maja Gradišar Perotić.

Kategorija za koju je pristiglo jednako prijava kao u onoj za unutrašnju komunikaciju, dakle sedam, su odnosi s javnošću za velika trgovačka društva. U finale su ušli Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri koji je za Agrokor vodio krizni komunikacijski menadžment izvanredne Uprave Agrokora usmjeren na postizanje nagodbe vjerovnika, agencija 404 koja je za Valamar Rivieru radila kampanju „Ponosni na dobar posao u Valamaru“ te Komunikacijski laboratorij koji je za Zvijezdu radio na zaštiti reputacije njezina margarina.

U osmišljavanju i realizaciji većine komunikacijskih projekata koji su ušli u završnicu 12. Grand PRixa, sudjelovale su agencije za odnose s javnošću. Dvije agencije u tome prednjače. S po četiri projekta za prestižnu se nagradu HUOJ-a natječu Pragma komunikacije i Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri.

Nagrade će se dodijeliti na svečanosti Grand PRixa koja će se u Zagrebu održati u srijedu, 13. ožujka 2019. godine. Bit će to večer puna uzbuđenja. Naime, na svečanosti će se objaviti i tko su pobjednici u kategorijama Komunikator i Antikomunikacija godine, a dodijelit će se i poseban Grand PRix za doprinos struci.

Podijeli

Odgovori

Top