Dodjela nagrade Top of the Funds u na Tjednu investicijskih fondova

Od 13. do 19. travnja u Hrvatskoj će se održati Tjedan investicijskih fondova. Kruna događanja bit će u četvrtak 16. travnja u 10 sati kada će se u Središnjici HGK u Zagrebu održati dodjela nagrada Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima TOP OF THE FUNDS za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2014. godini s pratećim Okruglim stolom o ulozi investicijskih fondova u svekolikom razvoju.

Tjedan investicijskih fondova održava se uoči 19. travnja kada se obilježava Svjetski dan investicijskih fondova i kao dio Akcijskog plana unaprjeđenja financijske pismenosti potrošača za 2015. godinu koji je u siječnju ove godine donijela Vlada RH. Tim povodom Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i HGK organiziraju edukativno-informativna događanja širom Hrvatske u cilju populariziranja i približavanja investicijskih fondova gospodarstvenicima i građanima. Time se Hrvatska pridružila drugim zemljama koje obilježavaju Svjetski dan investicijskih fondova (Njemačka, Austrija i dr.)

U svim županijskim komorama održat će se seminari namijenjeni poduzetnicima, studentima, učenicima završnih razreda srednjih škola te stručnoj i zainteresiranoj javnosti. Na seminarima će se prezentirati osnovne informacije o investicijskim fondovima u RH i EU, vrste investicijskih fondova, razlozi za ulaganje u investicijske fondove, praktična primjena investicijskih fondova u poslovanju, kako donijeti odluku i pratiti ulaganje u investicijski fond i druga pitanja.

Kako bi se investicijski fondovi dodatno približiti građanima i zainteresiranoj javnosti, u subotu, 18. travnja u vremenu od 10 do 14 sati će na Cvjetnom trgu u Zagrebu, na trgu Ante Starčevića u Osijeku, na Korzu u Rijeci i na Rivi u Splitu bit će postavljeni info-pultovi na kojima će predstavnici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i Hrvatske gospodarske komore pružati informacije o investicijskim fondovima.                   

 

Podijeli

Odgovori

Top