Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Dodjela prestižne strukovne Nagrade za projekt godine PMI Hrvatska

Hrvatski ogranak Project Management Institute-a (PMI) u svojoj želji i nastojanju da potakne kulturu projektnog upravljanja svake godine dodjeljuje Nagradu za projekt godine, a ovu je godinu jedinstveno prestižno priznanje struke osvojio projekt «Razvoj One Stop Shop-a za Zajednički informacijski sustav (ZIS)», tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Projekt vrijednosti nešto više od pola milijuna eura trajao je svega 11 mjeseci pružit će bolji, brži i jednostavniji uvid u podatke zemljišne knjige i katastra, što dovodi do poboljšanja razine kvalitete i brzine pružanja usluga, ubrzava proces registracije promjena nad nekretninama te  olakšava pristup podacima. Glavnu nagradu voditelju projekta, Tihomiru Čukmanu, uručio je dr. Al Zeitoun, direktor Upravnog odbora PMI-a ( naslovna fotografija) koji je ujedno i jedan od glavnih govornika ovogodišnjeg, trodnevnog PMI Foruma. Upravo je dr. Zeitoun u svom pozdravnom govoru istaknuo da je esencija projektnog upravljanja u kvalitetno odabranim ljudima koji idu u istom smjeru.

Ocjenjivački sud u sastavu: Vedrana Jelušić Kašić – direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Davor Majetić – direktor HUP-a, Saša Bukovac – pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK, prof.dr.sc. Mislav Omazić – prodekan na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, i Sonja Prišćan – rizničarka PMI Hrvatska, ove je godine dodjelio i posebne povelje odabranim projektima kao i zahvalnice.

Posebnu povelju za unaprjeđenje kvalitete usluga lokalne samouprave i regionalne uprave uz primjenu projektnog pristupa dobio je projekt Grada Zagreba „Razvoj sustava za upravljanje poslovnim procesima», a voditeljica projekta je Anka Đurić. Projektu Hrvatske pošte „mPošta» kojeg je vodio Branko Ferek Jambrek uručena je posebna povelja za promociju digitalnog društva, a projektu „Filmski festival kreativnog dokumentarnog filma o iskustvima na projektima financiranim iz EU fondova“, Instituta za razvoj i međunarodne odnose, posebna povelja za otvaranje kanala za učinkovitije iskorištenje sredstava iz EU fondova uz primjenu projektne metodologije. Voditeljica projekta je Mira Mileusnić Škrtić.

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu realizirala je projekt „Razvoj i nadogradnja baze pokrova RH (Corine baze podataka) i izrada portala za razmjenu i korištenje podataka o pokrovu zemljišta RH” te je voditeljici projekta Ivani Lampek Pavčnik uručena posebna povelja za implementaciju projektne metodologije u državnoj upravi.

Prof.dr.sc. Dragan Kovačević voditelj je projekta „Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija mesnih proizvoda (TMP)” osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta koji je rezultirao čak s dva izuma: autohtona bakterijska starter kultura (ASK) za proizvodnju trajnih fermentiranih kobasica (TFK) s optimiranim procesnim uvjetima te probiotička bakterijska kultura Lactobacillus plantarum 1K za proizvodnju funkcionalne hrane. Upravo stoga, ovom je projektu dodjeljena posebnu povelja za inovaciju i promociju autohtonih hrvatskih proizvoda.

 

Zahvalnice za profesionalan pristup i ostvarene rezultate u upravljanju projektima za 2014. godinu dodjeljene su projektima: „Mreža Smart Day” tvrtke Bug kojeg je vodio Oleg Maštruko, „Novi Internet banking (IB upgrade)“ Raiffeisenbanke i voditelja projekta Ivice Črepa te projektu Grada Požege „Sanacija igrališta sportsko-školske namjene“, kojeg je vodila Jasminka Vodinelić.

 

Tijekom dodjele ovog iznmnog hvalevrijednog strukovnog priznanja u zagrebačkom hotelu Antunović svim se sudionicima posebno zahvalila Marija Bajica, predsjednica PMI Udruge Hrvatske. «Duh naše struke, vrijednosti globalnog PMI-a, te razvoj kulture projektnog upravljanja prenose upravo pojedinci, a posebno bih istaknula članove Udruge koji svojim nesebičnim i volonterskim radom svakodnevno razvijaju nove projekte koji direktno i indirektno utječu na razvoj hrvatskog društva» – izjavila je Bajica.

Valja istaknuti da su vrijednosti promicanja kulture upravljanja projektima prepoznale su i podržale mnogobrojne tvrtke kao što su: Hrvatska pošta, Altima, Hrvatski Telekom, Croatia osiguranje, Sedam IT, Ericsson Nikola Tesla, Oikon, Poslovna inteligencija, Primakon, Feedback, Cognita, Proteron, mStart, Span, Vuglec Breg, Erste&Steiermärkische Bank, KTC International, Hedona, MediaVektor, Verdelino te AmCham.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.