Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Dodjela prestižne strukovne Nagrade za projekt godine PMI Hrvatska

Hrvatski ogranak Project Management Institute-a (PMI) u svojoj želji i nastojanju da potakne kulturu projektnog upravljanja svake godine dodjeljuje Nagradu za projekt godine, a ovu je godinu jedinstveno prestižno priznanje struke osvojio projekt «Razvoj One Stop Shop-a za Zajednički informacijski sustav (ZIS)», tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Projekt vrijednosti nešto više od pola milijuna eura trajao je svega 11 mjeseci pružit će bolji, brži i jednostavniji uvid u podatke zemljišne knjige i katastra, što dovodi do poboljšanja razine kvalitete i brzine pružanja usluga, ubrzava proces registracije promjena nad nekretninama te  olakšava pristup podacima. Glavnu nagradu voditelju projekta, Tihomiru Čukmanu, uručio je dr. Al Zeitoun, direktor Upravnog odbora PMI-a ( naslovna fotografija) koji je ujedno i jedan od glavnih govornika ovogodišnjeg, trodnevnog PMI Foruma. Upravo je dr. Zeitoun u svom pozdravnom govoru istaknuo da je esencija projektnog upravljanja u kvalitetno odabranim ljudima koji idu u istom smjeru.

Ocjenjivački sud u sastavu: Vedrana Jelušić Kašić – direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Davor Majetić – direktor HUP-a, Saša Bukovac – pomoćnik direktora Sektora za međunarodne poslove HGK, prof.dr.sc. Mislav Omazić – prodekan na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, i Sonja Prišćan – rizničarka PMI Hrvatska, ove je godine dodjelio i posebne povelje odabranim projektima kao i zahvalnice.

Posebnu povelju za unaprjeđenje kvalitete usluga lokalne samouprave i regionalne uprave uz primjenu projektnog pristupa dobio je projekt Grada Zagreba „Razvoj sustava za upravljanje poslovnim procesima», a voditeljica projekta je Anka Đurić. Projektu Hrvatske pošte „mPošta» kojeg je vodio Branko Ferek Jambrek uručena je posebna povelja za promociju digitalnog društva, a projektu „Filmski festival kreativnog dokumentarnog filma o iskustvima na projektima financiranim iz EU fondova“, Instituta za razvoj i međunarodne odnose, posebna povelja za otvaranje kanala za učinkovitije iskorištenje sredstava iz EU fondova uz primjenu projektne metodologije. Voditeljica projekta je Mira Mileusnić Škrtić.

Hrvatska agencija za okoliš i prirodu realizirala je projekt „Razvoj i nadogradnja baze pokrova RH (Corine baze podataka) i izrada portala za razmjenu i korištenje podataka o pokrovu zemljišta RH” te je voditeljici projekta Ivani Lampek Pavčnik uručena posebna povelja za implementaciju projektne metodologije u državnoj upravi.

Prof.dr.sc. Dragan Kovačević voditelj je projekta „Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija mesnih proizvoda (TMP)” osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta koji je rezultirao čak s dva izuma: autohtona bakterijska starter kultura (ASK) za proizvodnju trajnih fermentiranih kobasica (TFK) s optimiranim procesnim uvjetima te probiotička bakterijska kultura Lactobacillus plantarum 1K za proizvodnju funkcionalne hrane. Upravo stoga, ovom je projektu dodjeljena posebnu povelja za inovaciju i promociju autohtonih hrvatskih proizvoda.

 

Zahvalnice za profesionalan pristup i ostvarene rezultate u upravljanju projektima za 2014. godinu dodjeljene su projektima: „Mreža Smart Day” tvrtke Bug kojeg je vodio Oleg Maštruko, „Novi Internet banking (IB upgrade)“ Raiffeisenbanke i voditelja projekta Ivice Črepa te projektu Grada Požege „Sanacija igrališta sportsko-školske namjene“, kojeg je vodila Jasminka Vodinelić.

 

Tijekom dodjele ovog iznmnog hvalevrijednog strukovnog priznanja u zagrebačkom hotelu Antunović svim se sudionicima posebno zahvalila Marija Bajica, predsjednica PMI Udruge Hrvatske. «Duh naše struke, vrijednosti globalnog PMI-a, te razvoj kulture projektnog upravljanja prenose upravo pojedinci, a posebno bih istaknula članove Udruge koji svojim nesebičnim i volonterskim radom svakodnevno razvijaju nove projekte koji direktno i indirektno utječu na razvoj hrvatskog društva» – izjavila je Bajica.

Valja istaknuti da su vrijednosti promicanja kulture upravljanja projektima prepoznale su i podržale mnogobrojne tvrtke kao što su: Hrvatska pošta, Altima, Hrvatski Telekom, Croatia osiguranje, Sedam IT, Ericsson Nikola Tesla, Oikon, Poslovna inteligencija, Primakon, Feedback, Cognita, Proteron, mStart, Span, Vuglec Breg, Erste&Steiermärkische Bank, KTC International, Hedona, MediaVektor, Verdelino te AmCham.

Pročitajte još:

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Poduzeća

Ericsson Nikola Tesla u proteklom je razdoblju potpisao ugovore usmjerene na daljnju digitalnu transformaciju društva.

Poduzeća

U Sarajevu je potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija.

DOP

Poslovodstvo i zaposlenike stoga posebno veseli što smo i ove godine Božićnom donacijom, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna, pomogli u poboljšanju uvjeta života...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.