Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Donacije za bolju budućnost: Hrvatski Telekom uspješno educirao osmu Generaciju NOW

Uskoro nas očekuje objava pobjednika osmog izdanja programa Generacija NOW, kad ćemo vidjeti kako djeca i mladi rješavaju probleme osoba s invaliditetom.

Ubrzani napredak tehnologije predstavlja izazov brojnim kompanijama iz tech svijeta, koje kontinuirano  moraju pratit njen razvoj kako bi zadržale korak s vremenom i bile učinkovite u svojem poslovanju. Kad dolazimo do školskog sustava, ti izazovi se samo povećavaju – učitelji su često preopterećeni s praćenjem aktualnosti uz sve svoje svakodnevne zadatke i poslove. Upravo je to jedan od problema koji nastoji riješiti program Generacija NOW Hrvatskog Telekoma, koji učenicima diljem Hrvatske na raspolaganje nudi najmoderniju tehnologiju i podršku mentora – sve kako bi potaknuli njihovu kreativnost u izradi konkretnih rješenja za zadane probleme.

Ove školske godine u programu su sudjelovali učenici iz 90 osnovnih i srednjih škola i udruga te obrazovnih ustanova i institucija koje promiču STEM znanje diljem Hrvatske. Od svog početka program Generacija NOW je uspješno završilo više od 4000 djece i mladih diljem Hrvatske, a u njemu je sudjelovalo više od 360 obrazovnih institucija. Tema ovogodišnjeg programa krije se pod nazivom „Pametna rješenja za svijet bez prepreka”, a od polaznika se očekuje izrada projekata koji unaprjeđuju kvalitetu života osoba s poteškoćama ili invaliditetom.

Do sada je svako izdanje bilo posvećeno nekoj održivoj temi vezanu uz boljitak društva preko zaštite okoliša ili zaštite socijalnih prava određenih skupina. Prošle godine djeca i mladi izrađivali su projekte na temu „Zelene tehnologije”, a prije toga na teme „Digitalne inovacije uz Internet stvari”. Sudionici Generacije NOW imali su mogućnost izraditi napredna rješenja poput pametnih sustava gospodarenja vodom, funkcionalnog seizmografa i sustava za pohađanje škole na daljinu.

„Uz edukaciju kroz korištenja napredne tehnologije, želimo kod mladih potaknuti angažman za oko pitanja zaštite okoliša i klimatskih promjena te kroz izradu konkretnih idejnih rješenja podići svijest i razumijevanje za sve članove našeg društva. Zbog toga svake godine definiramo krovnu temu kako bi mladi pokazali svoju inovativnost i promišljanje o rješavanju ovih aktualnih i gorućih pitanja. Na taj način stvaramo nove generacije koje manje pasivno gledaju probleme oko sebe i postaju aktivni sudionici u pozitivnim društvenim pomacima” – zaključio je Igor Vukasović, direktor Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Uskoro nas očekuje objava pobjednika osmog izdanja programa Generacija NOW, kad ćemo vidjeti kako djeca i mladi rješavaju probleme osoba s invaliditetom. Cilj programa je uključiti još više osoba i ustanova u postojeću mrežu od 500 nastavnika i mentora koji prenose svoje znanje u 360 obrazovnih ustanova opremljenih atraktivnom opremom putem njegovog donacijskog segmenta.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.