Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Doprinose u dva dana platilo 13 tisuća tvrtki

Iako nema podataka kolikom broju radnika su u samo dva radna dana plaćeni doprinosi, prema nekim procjenama riječ je o više od 30 tisuća ljudi.

Iako nema podataka kolikom broju radnika su u samo dva radna dana plaćeni doprinosi, prema nekim procjenama riječ je o više od 30 tisuća ljudi.

Čini se da je Vladina Uredba po kojoj nema isplate plaća bez plaćanja doprinosa  već dala rezultate i da se samo u dva radna dana njezine primjene za gotovo 30 posto smanjio broj poduzeća koja svojim radnicima ne plaćaju doprinose.

Kako je nakon sjednice Vlade izvijestio ministar financija Slavko Linić  u ponedjeljak je na popisu poduzeća koja redovito ne uplaćuju doprinose bilo  45 tisuća tvrtki, dok je u srijedu na popisu bilo 13 tisuća poduzeća manje, odnosno njih 32 tisuće. Prijetnja blokadom svih računa u slučaju neisplate doprinosa, očito je natjerala poduzetnike da ispune svoju obvezu prema državi.

“Na popisu koji smo sačinili prije tri dana bilo je 45 tisuća tvrtki koje treba kontrolirati isplaćuju li redovito doprinose, a u srijedu smo predali popis od 32 tisuće tvrtki. A, znate li zašto? Jer je njih 13 tisuća riješilo problem neplaćenih doprinosa”, kazao je Linić.  Iako nema podataka kolikom broju radnika su u samo dva radna dana plaćeni doprinosi, prema nekim procjenama riječ je o više od 30 tisuća ljudi, piše Novi list.

Uplatu doprinosa Linić je naveo kao primjer da analitičari, koji kritiziraju Vladu jer je Hrvatska ponovno u recesiji, ipak ne gledaju vladine poteze i program u cijelini nego se drže brojki kao statističari.  Ipak, ministar ne bježi od toga da je Hrvatska u recesiji, jer brojke pokazuju negativne trendove.

“Hrvatska je u teškoj krizi i recesiji, no Vlada je i dalje optimistična da će u drugoj polovici godine krenuti investicije i početak gospodarskog oporavka”, izjavio je ministar financija Slavko Linić. Uz to što je izrazio žaljenje jer analitičari ne vjeruju vladinom programu, Linić ima zamjerke i na gospodarstvenike , koje je Vlada svojim odlukama rasteretila za tri milijarde kuna, ali se nitko od njih ne pokreće nego svi čekaju da Vlada nešto poduzme.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.