Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Društveno poduzeće slijepih i slabovidnih polako postaje samoodrživo

Društveno poduzetništvo je oblik poduzetništva kojem je cilj stvaranje inovativnih rješenja postojećih društvenih problema. 

Društveno poduzetništvo je oblik poduzetništva kojem je cilj stvaranje inovativnih rješenja postojećih društvenih problema. Društveni poduzetnici usmjereni su na potrebe zanemarenih i društveno osjetljivih skupina, posebno osoba s invaliditetom. Slijepe i slabovidne osobe osobito su ranjiva društvena skupina koja spada u najteže zapošljivu skupinu osoba s invaliditetom.

Iako na razini Europske unije i svijeta postoje brojni primjeri društvenih poduzeća koja zapošljavaju slijepe i slabovidne osobe, a u nekim državama i posebne organizacijske oblike društvenih poduzeća za slijepe, u Hrvatskoj zasad postoji samo jedno društveno poduzeće koje zapošljava isključivo slijepe i slabovidne osobe – Sfera Visia d.o.o. – i pritom ostvaruje sjajne poslovne rezultate.

Od izazova do velikih postignuća

Osnovana 2016. od strane Udruge slijepih Zagreb, tvrtka Sfera Visia započela je s proizvodnjom i prodajom ručno rađenih sapuna s ispupčenim točkicama koje podsjećaju na Brailleovo pismo – Sapuni s točkicama – koji su sjajno prihvaćeni od strane javnosti. U rujnu 2020., unatoč pandemiji, pokrenula je proizvodnju linije tekućih sapuna pod imenom DODIR PRIRODE – od 100% prirodnih sastojaka.

“Izrazito smo zadovoljni rezultatima. Proširili smo proizvodni pogon, uspostavili online prodaju putem našeg web shopa i uspjeli podići prodaju na razinu da poduzeće počinje biti samoodrživo. Stoga možemo reći da unatoč svim izazovima, polako dolazimo k ostvarenju naših glavnih ciljeva, a to je podrška slijepim i slabovidnim osobama na tržištu rada i samoodrživost poslovanja”, objasnio je izvršni direktor poduzeća Nikola Arbanas.

Higijenski papir kao novitet u ponudi

“Naše kupce čine i privatne i pravne osobe. Ostvarili smo suradnju s mnogobrojnim tvrtkama i javnim ustanovama kojima su naši proizvodi zanimljivi ne samo zbog kvalitete izrade i prirodnih sastojaka već i zbog mogućnosti da kupovinom naših proizvoda ponište plaćanje penala koje plaćaju jer ne zapošljavaju dovoljan broj osoba s invaliditetom”, govori Siniša Slunjski, voditelj prodaje poduzeća.

Sapuni s točkicama sjajan su korporativni poklon jer je svaku kutijicu moguće personalizirati prema željama kupaca, a ponudu krutih sapuna također čine suvenir sapuni s motivima Zagreba i Dubrovnika i mozaik sapuni dok su tekući sapuni dostupni u pakiranjima od 300 ml boca s pumpicom, 500 ml boca s pumpicom, 1l boca za nadopunu, 5l kanistar, refill paket.

“Konstantno osluškujemo zahtjeve naših kupaca. U našu smo ponudu tako uvrstili higijenski papir. Za distribuciju higijenskog papira odlučili smo se jer kao higijenski proizvod savršeno komplementira sapunima, posebno u ustanovama poput škola, vrtića, domova za starije, ali i privatnih tvrtki gdje je potrošnja higijenskih proizvoda izraženija”, dodao je Nikola Arbanas.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.