Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

Državno finale PowerUp natjecanja

Hrvatski startup timovi čiji projekti sudjeluju na ovogodišnjem izdanju PowerUp natjecanja…

Za predstavnike hrvatskih timova 25. i 26. travnja u Zagrebu je organiziran PowerUp Bootcamp, gdje su dobili priliku sudjelovati u programu edukacije i mentoriranja za razvoj svojih poslovnih ideja te se ujedno pripremiti za državno finale koje će se održati u ponedjeljak, 7. svibnja, u Matis Absolut Loungeu. Tijekom Bootcampa, stručnjaci poput Nenada Buljana i Petera Brunera, timovima su održali edukaciju o razradi i unaprijeđenju poslovnog modela te ih trenirali za što bolje predstavljanje projekta  pred peteročlanim stručnim žirijem. Pored toga, održano je i predavanje o intelektualnom vlasništvu te su sudionici dobili korisne savjete ostalih mentora iz raznih područja.

Pored bogatih nagrada za koje se natječu finalisti 19. lipnja u Pragu, Invento Capital Partners osigurao je dodatne vrijedne nagrade za hrvatske natjecatelje pa tako drugo mjesto na državnom natjecanju u Zagrebu osigurava odlazak na veliko europsko okupljanje tvrtki i investitora iz energetskog sektora – The Business Booster, koji se ove godine u listopadu održava u Copenhagenu. Trećeplasirani će biti pozvan na Voogle konferenciju koja se 17. svibnja održava Varaždinu, gdje će se natjecati za nagradu u iznosu od 10.000 eura.

 

Hrvatski startup timovi čiji projekti sudjeluju na ovogodišnjem izdanju PowerUp natjecanja:

TransferHero omogućava dijeljene i održive transfere sa zračnih luka, pri čemu se iskorištava neiskorišteni potencijal ekonomije dijeljenja na zračnim lukama te se time potpuno nadoknađuju emisije ugljičnog dioksida nastale letom putnika, kroz investiranje dijela prihoda u lokalnu reforestaciju.

Mobile Vehicle Technology razvio je jedinstvenu IoT platformu pod imenom IoTaaP. Ova platforma krajnjim klijentima omogućava jednostavno korištenje IoT tehnologija u postojećim i novim sustavima uz jednostavnu konfiguraciju putem web aplikacije, bez potrebe za znanjem o obradi i analizi podataka. Platforma uključuje hardverske module koji osiguravaju vezu cloud-a, strojnog učenja i umjetne inteligencije s vanjskim svijetom.

Vollo nudi pametna rješenja za međugradski prijevoz i sa svojim setom alata prijevoznicima omogućava da optimiziraju svoje operacije i povećaju prodaju karata, dok s druge strane putnicima pruža jednostavno korisničko iskustvo pri online kupovini karata i time podiže standard putovanja.

ENNY je moderna platforma koja nadzire i kontrolira potrošnju električne energije za kućanstva i poslovne subjekte. Platforma pruža uslugu preko koje je moguće kontolirati električne uređaje, kreirati notifikacije ovisno o zadanim parametrima te nadzirati sustav u realnom vremenu.

WePark je Airbnb za parkirna mjesta. Riječ je o mobilnoj aplikaciji koja nudi mogućnost uvida u slobodna parkirna mjesta u realnom vremenu, rezervaciju parkirnog mjesta i naplate po minuti, a za sada se možete besplatno isprobati na dvije lokacije u Zagrebu.

RIGPRO je softverska platforma koja omogućava planiranje i provedbu karotažnih mjerenja u naftnim, plinskim i geotermalnim bušotinama. RIGPRO omogućuje praćenje aktivnosti u realnom vremenu, unapređuje kvalitetu prikupljenih podataka i omogućava naprednu statističku analizu operativne efikasnosti.

Me.mum je mobilna aplikacija i uređaj koji određuje plodne dane kod žena analizirajući slinu. Čak i kad se donese najvažnija životna odluka za trudnoću do nje nije uvijek lako doći. Današnji način života uveliko otežava određivanje plodnih dana, a Me.mum je jednostavno i praktično riješenje za određivanje ovulacije.

Visiobike je startup koji razvija, proizvodi i prodaje električne bicikle i baterijske pakete. VisioBattery je novi proizvod koji predstavlja revoluciju na tržištu baterijskih paketa za električne bicikle.

AdvEne razvija rješenja za povećanje energetske učinkovitosti i samoodrživosti domaćinstava i tvrtki. AdvEne je našao jeftin i efikasan način rješavanja problema trošenja električne energije i zagađivanja okoliša od strane uređaja koji se ne koriste, no svejedno su uključeni u utičnicu.

Pročitajte još:

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.