Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Dukat podučava školarce o zaštiti šuma i najavljuje sadnju 10.000 sadnica stabala

Projekt je obogaćen novim sadržajima vezanima uz očuvanje šuma i bogatoga šumskog svijeta, a čine ga kratke poučne priče na mrežnoj stranici Dukatići čuvaju prirodu.

U povodu Svjetskog dana šuma i Svjetskog dana voda Dukat je predstavio novo izdanje obrazovnog ekoprojekta „Dukatići čuvaju šume i prirodu“ s ciljem da učenike razredne nastave na interaktivan način poduči o važnosti brige za šume i okoliš.

Projekt je obogaćen novim sadržajima vezanima uz očuvanje šuma i bogatoga šumskog svijeta, a čine ga kratke poučne priče na mrežnoj stranici Dukatići čuvaju prirodu. Svaka priča završava kvizom, a učenici koji ih uspješno riješe dobivaju diplomu i igru pamćenja na dar koji stižu na kućnu adresu. Time se školarci pridružuju znatiželjnoj družini Dukatića – čuvara prirode koja broji gotovo 4.000 članova nakon prošlogodišnjeg, prvog izdanja.

Uz pokroviteljstvo Ministarstava znanosti i obrazovanja, ovogodišnji projekt podržava i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, a partneri projekta su Hrvatske šume i Bioteka, udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti.

„Nakon što smo u prethodnom izdanju projekta učenike motivirali na odvajanje otpada i promjene navika koje pozitivno utječu na zaštitu okoliša, sada njihovu pažnju usmjeravamo na zelena pluća Zemlje. Vjerujem da su upravo naša djeca ona koja će vrlo skoro inicirati velike pomake u ovom području i drago mi je što na ovaj način tome možemo doprinijeti, dok ih istovremeno educiramo i zabavljamo“, izjavila je prof. Kristina Duvnjak, dopredsjednica udruge Bioteka i voditeljica programa edukacije.

Ovogodišnji projekt „Dukatići čuvaju šume i prirodu“ svojevrstan je nastavak projekta „VOLIM MLIJEKO!“, još jedne obrazovne i društveno-odgovorne inicijative Dukata u kojoj je jesenas sudjelovalo više od 7.300, a u proteklih deset godina 40 tisuća učenika nižih razreda. Kako natječaj „VOLIM MLIJEKO!“ obilježava desetu obljetnicu, članovi stručnog žirija i publika na Facebook profilu Dukata odabrali su deset najboljih likovnih radova šuma čije je autore Dukat prigodno nagradio.

„Šuma je, kao tema desetog likovnog natječaja i drugog izdanja Dukatića, dodatno povezala ova dva projekta: učenici su prvo crtali šume, sada ih učimo kako ih čuvati i voljeti, a sadnjom 10.000 sadnica pokazujemo i njihov konkretan doprinos obnovi šumskog fonda. Sretni smo što svake godine oko 400 osnovnih škola sudjeluje u našim inicijativama koje polako postaju sastavnim dijelovima dodatne nastave kad je riječ o temama zaštite okoliša ili likovnom stvaralaštvu“, istaknula je Kristina Klarić Rubčić, voditeljica Korporativnih komunikacija Dukata.

Još jedna poveznica s desetogodišnjom obljetnicom i temom obaju projekata je i sadnja 10.000 sadnica stabala koje će Dukat, u suradnji s Hrvatskim šumama, ovog proljeća posaditi u Gorskom kotaru i okolici Velike Gorice.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.