Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dusparu: Neizmjerno smo zahvalni pokazanom solidarnošću!

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor primio je gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor primio je gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Dusparu.

Tema razgovora bilo je trenutno stanje u Brodsko posavskoj županiji, na poplavljenim područjima, te daljnje postupanje kod sanacija.

”Drago mi je da su se građani Grada Zagreba uputili u poplavljena područja i pomagali u obrani od poplava, spašavanju stanovnika i životinja, ali i da su nesebično danima skupljali hranu, vodu, higijenske i ostale potrepštine, te ih dopremali u Slavoniju. Izuzetno sam ponosan što je i Grad Zagreb pomogao i do sada poslao 30 kamiona, a vjerujem da ćemo nastaviti slati pomoć i u Slavoniju, ali i u Bosansku Posavinu, mjesta koja su najviše stradala.

Nastavit ćemo pomagati jer, naglašavam, pomoć će biti potrebna i za mjesec – dva, tri. Tada možda i više jer ćemo tek nakon procjene, vidjeti prave razmjere štete. Ne zaboravimo, mnogi od stanovnika poplavljenih mjesta, ostali su doslovno bez svega. Stanje na terenu je izuzetno teško, u što sam se i sam uvjerio posjetivši poplavljena mjesta. I zato, ovim putem pozivam sve da nastave pratiti situaciju i da pomognu ako su u mogućnosti jer je još dugi put do obnove života kakav je bio prije na tim područjima”, poručio je predsjednik Gradske skupštine.

Gradonačelnik Slavonskog Broda je izjavio: ”Prvo se moram zahvaliti svim građanima Grada Zagreba koji su skupili novčanu i materijalnu pomoć, ali i došli braniti nasipe. Neizmjerno smo zahvalni pokazanom solidarnošću.

Na poplavljenim područjima stanje je ozbiljno, štete su neopisive. Čeka nas sve skupa dugotrajan proces sanacije i obnove. U Slavonskom Brodu je situacija nešto bolja. Nasipi se popravljaju, a opasnost od komaraca je, nadam se, otklonjena.

Ipak ne smijemo zaboraviti sva ona područja u istočnoj Slavoniji i Bosanskoj Posavini koja su puno više pogođena, gdje će biti potrebna sva moguća pomoć da se stanje normalizira i omogući povratak svih onih koji su morali otići iz svojih domova”.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.