Dusparu: Neizmjerno smo zahvalni pokazanom solidarnošću!

Dusparu: Neizmjerno smo zahvalni pokazanom solidarnošću!

Tema razgovora bilo je trenutno stanje u Brodsko posavskoj županiji, na poplavljenim područjima, te daljnje postupanje kod sanacija.

”Drago mi je da su se građani Grada Zagreba uputili u poplavljena područja i pomagali u obrani od poplava, spašavanju stanovnika i životinja, ali i da su nesebično danima skupljali hranu, vodu, higijenske i ostale potrepštine, te ih dopremali u Slavoniju. Izuzetno sam ponosan što je i Grad Zagreb pomogao i do sada poslao 30 kamiona, a vjerujem da ćemo nastaviti slati pomoć i u Slavoniju, ali i u Bosansku Posavinu, mjesta koja su najviše stradala.

Nastavit ćemo pomagati jer, naglašavam, pomoć će biti potrebna i za mjesec – dva, tri. Tada možda i više jer ćemo tek nakon procjene, vidjeti prave razmjere štete. Ne zaboravimo, mnogi od stanovnika poplavljenih mjesta, ostali su doslovno bez svega. Stanje na terenu je izuzetno teško, u što sam se i sam uvjerio posjetivši poplavljena mjesta. I zato, ovim putem pozivam sve da nastave pratiti situaciju i da pomognu ako su u mogućnosti jer je još dugi put do obnove života kakav je bio prije na tim područjima”, poručio je predsjednik Gradske skupštine.

Gradonačelnik Slavonskog Broda je izjavio: ”Prvo se moram zahvaliti svim građanima Grada Zagreba koji su skupili novčanu i materijalnu pomoć, ali i došli braniti nasipe. Neizmjerno smo zahvalni pokazanom solidarnošću.

Na poplavljenim područjima stanje je ozbiljno, štete su neopisive. Čeka nas sve skupa dugotrajan proces sanacije i obnove. U Slavonskom Brodu je situacija nešto bolja. Nasipi se popravljaju, a opasnost od komaraca je, nadam se, otklonjena.

Ipak ne smijemo zaboraviti sva ona područja u istočnoj Slavoniji i Bosanskoj Posavini koja su puno više pogođena, gdje će biti potrebna sva moguća pomoć da se stanje normalizira i omogući povratak svih onih koji su morali otići iz svojih domova”.

Podijeli

Odgovori

Top