Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Edukacija: MSF/HSFI za kontrolere i menadžere

Čitajući poslovne izvještaje menadžeri često nisu niti svjesni koliko su informacije manjkave, a upravo na temelju njih donose važne poslovne odluke za budućnost poduzeća.

Da bi poduzeće bilo uspješno, nužno je stalno preispitivati kolika je nadoknadiva vrijednost imovine, jesu li zalihe ispravno vrednovane, jesu li potraživanja od kupaca naplativa, jesu li prihodi i troškovi prikazani u adekvatnom razdoblju i slično. Upravo menadžeri i kontroleri imaju tu ulogu. Oni djeluju zajedno i preuzimaju veliku odgovornost za napredak i stabilnost poduzeća. Međutim, činjenica je da se ta pitanja tijekom redovitoga poslovanja hrvatskih poduzeća nedovoljno postavljaju.

Primjenjujete li MSFI/HSFI u poduzeću?

Čitajući poslovne izvještaje menadžeri često nisu niti svjesni koliko su informacije manjkave, a upravo na temelju njih donose važne poslovne odluke za budućnost poduzeća. Svaki menadžer bi trebao biti upoznat s MSFI / HSFI računovodstvenim standardima kako bi znao što tražiti i što će dobiti od financija, kontrolinga i računovodstva radi dobrobiti cijelog poduzeća. To se odnosi na posebno važne procjene poput onih je li kompanija sposobna podmirivati svoje obveze, kolika je potreba za svježim kapitalom, koliki su procijenjeni novčani tokovi i kolika je izloženost riziku. Često rezultat loših procjena dovodi poduzeća u stečaj, likvidacije i restrukturiranja uzrokovana ‘višom silom’, a ne strateškim razmišljanjem.

Planiranje uspješne budućnosti uz MSFI/HSFI edukaciju za menadžere i kontrolere

Za kvalitetno planiranje budućnosti poduzeća, neizostavna je MSFI/HSFI edukacija za menadžere i kontrolere, financijaše i računovođe kako bi upoznali osnove bilanciranja u skladu s pravilima. MSFI/HSFI edukacija polaznicima nudi mogućnost stjecanja pregleda nad područjima koja su bitna za njihovu praksu. Cilj edukacije je prenijeti stručna i praktična znanja o temama u suradnji s ekspertima – predavačima koji su zbog dugogodišnjeg iskustva prepoznati kao najznačajniji za razumijevanje Međunarodnih i Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja. Predavači su najbolji hrvatski stručnjaci za standarde: Domagoj Vuković, FCCA , direktor i partner u Deloitte, Igor Arbutina FCCA, partner u TPA AUDIT, te Nada Gajić, savjetnik.

O MSFI/HSFI programu edukacije

Cjelokupni program edukacije prati knjiga „MSFI za kontrolere i menadžere“ autora Hendrika Vatera koja obiluje stvarnim primjerima iz njemačke gospodarske prakse čime je dat bitan doprinos razradi navedene materije.

Mjesto edukacije je u Kontroling centru Kognosko d.o.o. u Zagrebu na adresi Jaruščica 1E. O detaljima edukacije pročitajte na web stranici: www.kognosko.hr Za sve informacije molimo obratite se putem [email protected] ili na broj 098 361856.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.