Edukacijski program Global Executive MBA na 13. mjestu u svijetu po kvaliteti

Prema podacima QS Global EMBA, mreže koja provodi jedno od najrespektabilnijih rangiranja u svijetu, Global Executive MBA edukacijski program poslovne škole WU Executive Academy popeo se za dva mjesta, zauzevši 13. mjesto u svijetu po kvaliteti. Program koji polaznicima organizira poslovna škola WU Executive Academy u suradnji s američkom školom Carslon School of Management dobio je 74,1 od 100 mogućih bodova u kategoriji “udruženi MBA programi” (MBA program nastali u suradnji dva ili više organizatora), što je značajno postignuće koje program Global Executive MBA pozicionira u top 15  u svijetu.

U šest od devet pojedinačnih kategorija (npr. stariji polaznici, napredovanje u karijeri i iskustvo u upravljanju ili pozicijama na razini C), čak je postigao maksimalni mogući rezultat. Prema rangiranju, Global Executive MBA je osmi najbolji program u EU i treći najbolji program na njemačkom govornom području (Njemačka, Austrija i Švicarska).

Tijekom zadnjih 25 godina QS je postala vodeća globalna mreža obrazovanja i karijera. Ne samo da organizira najveća poslovno-edukacijska događanja kao što su QS World MBA Tour ili QS World Executive MBA Tour, već i objavljuje rang listu MBA programa prema kojoj budući student iz cijelog svijeta odabiru koji će MBA program pohađati.

Komentirajući rezultate prof. Edeltraud Hanappi-Egger, rektorica bečkog sveučilišta Vienna University, naglašava njihovu važnost: “Iznimno smo sretni zbog ovih izvrsnih rezultata. Najznačajniji rezultati jasno pokazuju da WU Vienna nudi međunarodno cijenjene programe studija i osposobljavanja i time još jednom dokazuje da smo jedno od vodećih svjetskih poslovnih sveučilišta.“

Najbolji MBA program u svijetu

Ove je godine QS po drugi puta objavio svoju rang listu najboljih Executive MBA programa na svijetu. Osim svjetske rang liste postoje i regionalne liste koje uključuju Sjevernu Ameriku, Europu, Latinsku Ameriku i azijsko-pacifičku regiju.

Povrh toga, kako ističe dekanica poslovne škole WU Executive Academy, Barbara Stöttinger, QS udružuje posvećenu “zajedničku MBA rang listu”: “Razlog zbog kojeg smo posebno zadovoljni jer smo izlistani među najboljim MBA programima u svijetu je taj jer se udruženi MBA programi ne mogu komparirati sa samostalnim programima. Stoga, QS objavljuje namjensku rang listu. U pravilu, zajednički programi su u prirodi daleko više međunarodnog karaktera, a iskustva koji polaznici imaju tijekom edukacije to jasno odražavaju.”

Broj 1 u terminima različitosti i izvršnih profila

QS Global EMBA rang lista bazirana je na pet glavnih kategorija – “reputacija poslodavca”, “akademska reputacija”, “rezultati u karijeri”, “izvršni profili” i “različitost”, koji su pak sačinjeni od devet individualnih kategorija.

„Ispred smo renomiranih poslovnih škola kao što su Mannheim/Tongji (D/CHN) ili Washington/Fudan (USA/CHN). Ali to nije sve, u šest od devet pojedinačnih kategorija, naš Global Executive MBA je postigao maksimalni mogući rezultat, a u smislu “raznolikosti” i “izvršnih profila” to je čak i najbolji EMBA program u svijetu. To je doista nešto s čime se možemo ponositi “, zaključuje prof. Stöttinger.

Podijeli

Odgovori

Top