Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ostalo

Ekonomist je tražena struka na tržištu rada

Ekonomisti su traženi na tržištu rada

Studija ekonomije postoji mnogo, te je veliki broj diplomiranih ekonomista koji svake godine izlaze na tržište rada. Bez obzira na veliki broj prvostupnika, stručnih specijalista, magistara, širok je spektar poslova koje oni sa završenim obrazovanjem mogu raditi. Svaka tvrtka, bilo privatna ili državna treba osobu s ekonomskim obrazovanjem bilo u odjelu marketinga, financija, računovodstva, ljudskih resursa, kontrolinga, prodaji.
Nema sumnje, ekonomist je tražena struka na tržištu rada. Tako je zapošljavanje ekonomista najizglednije u bankarskom sektoru, a potrebni su i u sektoru turizma te sve češće u IT-u.
Tijekom 2014. godine na portalu MojPosao, udio oglasa objavljenih u kategoriji Ekonomija, financije i računovodstvo, u odnosu na ukupni broj oglasa (17.913) iznosio je 9%. U odnosu na 2013. godinu to je povećanje od 14%.
Ukoliko ste u potrazi za poslom iz navedene kategorije, pogledajte izdvojene oglase:
Hrvatska narodna banka raspisala je natječaj za 3 radna mjesta:
– U sektoru za centralno bankarske operacije zapošljava se Pripravnik, smjera Financije bez radnog iskustva koji poznaje financijsku matematiku i teoriju financijskih tržišta.

– U sektoru za planiranje, kontroling i računovodstvo traži se Stručni suradnik za obradu financijske dokumentacije. Idealan kandidat za ovu poziciju je osoba s jednom godinom radnog iskustva na financijsko – računovodstvenim poslovima. Tražena razina obrazovanja je VSS – stručni ili sveučilišni prvostupnik. Zainteresirani za posao?

– Ukoliko imate do 3 godine radnog iskustva na poslovima bankarstva, revizije, interne revizije ili računovodstva, zanimat će vas otvorena pozicija: Glavni stručni suradnik specijalist za pitanja sanacije kreditnih institucija.

Sobočan interijeri, tvrtka čije je sjedište u Murskom središću, ima otvoreno radno mjesto Koordinator projekata. Idealan kandidat za ovu poziciju ima završen fakultet i poželjno radno iskustvo stečeno aktivnim sudjelovanjem u realizaciji projekata u proizvodnji proizvoda od metala, drva ili slično. Također potrebno je, zbog korespodencije s dobavljačima, izrazito dobro poznavanje engleskog i njemačkog jezika.

Splitska banka zapošljava osobu na poziciji IT Development specialist. Poželjno je da kandidat ima završen fakultet ekomskog ili informatičkog usmjerenja. Također, potrebno je poznavanje engleskog jezika te znanje o bazama podataka. Sve detalje pogledajte u oglasu.
Pogledajte i ostale aktivne oglase iz kategorije Ekonomija, financije i računovodstvo.
Ukoliko sastavljate ili ažurirate životopis, a ne znate kako izdvojiti važne stvari te kojim redoslijedom posložiti elemente, pomoći vam može primjer životopisa – profil ekonomista.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.