Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Elon Musk je najbogatiji čovjek na svijetu

Elon Musk je postao najbogatiji čovjek na svijetu, a bogatstvo mu prelazi 185 milijardi dolara.

Elon Musk

Čelni čovjek Tesle i SpaceXa preuzeo je prvo mjesto na ljestvici nakon što je u četvrtak skočila cijena Tesline dionice, prenosi Novi list. Dosad je prvo mjesto pripadalo osnivaču Amazona Jeffu Bezosu, koji ga je držao od 2017. godine.

Vrijednost Muskove tvrtke za električne automobile Tesle porasla je ove godine i u prošlu srijedu je prvi put dosegla tržišnu vrijednost od 700 milijardi dolara. Tako je Elon Musk postao najbogatiji čovjek na svijetu, a bogatstvo mu prelazi 185 milijardi dolara. To kompaniju čini vrednijom od Toyote, Volkswagena, Hyundaia, GM i Forda zajedno.

Na vijest da je postao najbogatiji čovjek na svijetu Musk je na Twitteru napisao “čudan osjećaj”.

U jednoj ranijoj objavi je rekao: “Otprilike polovica mog novca namijenjena je za rješavanje problema na Zemlji, a polovica za podizanje samoodrživog grada na Marsu kako bi se osigurao nastavak života u slučaju da Zemlju pogodi meteor kao u doba dinosaura ili izbije treći svjetski rat pa sami sebe uništimo”.

Izvor: Novi list

 

Preporučujemo

Lifestyle

Čitava znanstvena grana – kognitivna znanost proučava rad mozga i procese koji se odvijaju kao posljedica učenja. 

Ekonomija

Tvrtka Coral A.E. objavila je da je 19. siječnja 2021. godine zaključila sporazum o preuzimanju 75% udjela tvrtke APIOS d.o.o.

Ekonomija

Sudjelovanjem na Business Matchmakeru svako se poduzeće predstavlja velikom broju studenata, kojima prezentiraju mogućnosti razvoja karijere i zapošljavanja.

Ekonomija

Google je predstavio prvi natječaj Google.org Impact Challenge namijenjen zemljama srednje i istočne Europe – otvoren javni poziv za podršku organizacijama koje rade na...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.