Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ericsson Nikola Tesla dogovorio poslove izvoza od 45 milijuna kuna

Riječ je o ugovorima s partnerima na kosovskom, bosansko-hercegovačkom i crnogorskom tržištu

Riječ je o ugovorima s partnerima na kosovskom, bosansko-hercegovačkom i crnogorskom tržištu

Kompanija Ericsson Nikola Tesla izvijestila je danas o ugovorima s partnerima na kosovskom, bosansko-hercegovačkom i crnogorskom tržištu, koji za hrvatsku kompaniju predstavljaju nove izvozne poslove vrijedne više od 45 milijuna kuna.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je s kosovskim operatorom Ipkom okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi dviju kompanija za sljedeće vremensko razdoblje.

Na tom je tržištu u tijeku i realizacija ranije ugovorenih projekata o hardverskoj i softverskoj nadogradnji pojedinih čvorova postojeće mreže, odnosno modernizaciji elemenata mreže koji su u Ipkovoj mobilnoj mreži zaduženi za prijenos podataka, kao i uvođenju novih WiFi (bežićna internetska veza) rješenja.

Na tržištu BiH Ericsson Nikola Tesla nastavlja suradnju s telekom operatorom HT Mostar, s kojim je ugovoreno proširenje radijskog dijela mreže te isporuka radio linkova (Ericssonovo Mini Link rješenje) za njihovo povezivanje.

S telekom operatorom Crnogorski Telekom Ericsson Nikola Tesla je potpisao novi višegodišnji ugovor kojim se definira suradnja u modernizaciji paketske jezgrene mreže tog operatora.

Realizacijom ugovora, navode iz Ericssona Nikole Tesle, crnogorski operator će prvi u grupi Deutsche Telekom imati implementirano najmodernije Ericssonovo rješenje koje će njegovim korisnicima omogućiti još veće brzine prijenosa podataka (Packet Core).

Iz Ericssona Nikole Tesle dodaju da je s Crnogorskim Telekomom dogovoren i niz projekata nadogradnje postojećih čvorova u mobilnoj i fiksnoj mreži.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednice Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordane Kovačević kako u toj kompaniji u idućem razdoblju očekuju otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije, budući da je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja gdje ne postoji 3G signal.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Na Seafood Global Expo sajmu sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 76 svjetskih zemalja, a hrvatski brand Panona Mare jedan je od tek 5...

Novosti

Deutsche Telekom je tako postao prva telekomunikacijska tvrtka koja je kreirala metaverse iskustvo na Robloxu.

Poduzeća

U Sarajevu je potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija.

Ekonomija

Izražen u eurima, hrvatski robni izvoz u prvih jedanaest mjeseci lani je iznosio 17,1 milijardu eura, što je na godišnjoj razini porast od 26,5...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.