Ericsson Nikola Tesla dogovorio poslove izvoza od 45 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla dogovorio poslove izvoza od 45 milijuna kuna

Kompanija Ericsson Nikola Tesla izvijestila je danas o ugovorima s partnerima na kosovskom, bosansko-hercegovačkom i crnogorskom tržištu, koji za hrvatsku kompaniju predstavljaju nove izvozne poslove vrijedne više od 45 milijuna kuna.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je s kosovskim operatorom Ipkom okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi dviju kompanija za sljedeće vremensko razdoblje.

Na tom je tržištu u tijeku i realizacija ranije ugovorenih projekata o hardverskoj i softverskoj nadogradnji pojedinih čvorova postojeće mreže, odnosno modernizaciji elemenata mreže koji su u Ipkovoj mobilnoj mreži zaduženi za prijenos podataka, kao i uvođenju novih WiFi (bežićna internetska veza) rješenja.

Na tržištu BiH Ericsson Nikola Tesla nastavlja suradnju s telekom operatorom HT Mostar, s kojim je ugovoreno proširenje radijskog dijela mreže te isporuka radio linkova (Ericssonovo Mini Link rješenje) za njihovo povezivanje.

S telekom operatorom Crnogorski Telekom Ericsson Nikola Tesla je potpisao novi višegodišnji ugovor kojim se definira suradnja u modernizaciji paketske jezgrene mreže tog operatora.

Realizacijom ugovora, navode iz Ericssona Nikole Tesle, crnogorski operator će prvi u grupi Deutsche Telekom imati implementirano najmodernije Ericssonovo rješenje koje će njegovim korisnicima omogućiti još veće brzine prijenosa podataka (Packet Core).

Iz Ericssona Nikole Tesle dodaju da je s Crnogorskim Telekomom dogovoren i niz projekata nadogradnje postojećih čvorova u mobilnoj i fiksnoj mreži.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednice Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordane Kovačević kako u toj kompaniji u idućem razdoblju očekuju otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije, budući da je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja gdje ne postoji 3G signal.

Podijeli

Odgovori

Top