Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Ericsson Nikola Tesla razvija registar zgrada za područje Varaždinske županije

S obzirom da ne postoji čak ni jedinstveni identifikatori zgrada, registar zgrada će predstavljati središnje mjesto korisno mnogim državnim tijelima, lokalnoj samoupravi i građanima.

Ericsson Nikola Tesla i Državna geodetska uprava nastavljaju uspješnu suradnju potpisivanjem ugovora za geoinformatičke usluge na uspostavi registra zgrada za područje Varaždinske županije i izrade višenamjenskog informacijskog sustava registra zgrada. Ugovor je vrijedan gotovo 8 milijuna kuna (bez PDV-a).

Ericsson Nikola Tesla će razviti IT sustav za cijelu RH, u suradnji s geodetskim tvrtkama Zavod za fotogrametriju, GEO-GAUSS, GEOSOFT, Geo Grupa i CADCOM, koje će izraditi metodologiju prikupljanja i obrade podataka te prikupiti i obraditi podatke za Varaždinsku županiju. Planirano vrijeme realizacije je 22 mjeseca.

Riječ je, ne samo o nastavku aktivnosti u zemljišnoj administraciji, već o strateškom projektu budući da podatke o zgradama danas imaju mnoge institucije, no ti podaci usklađeni. S obzirom na to da ne postoji čak ni jedinstveni identifikatori zgrada, registar zgrada će predstavljati središnje mjesto korisno mnogim državnim tijelima, lokalnoj samoupravi i građanima. Važno je naglasiti kako bi postojanje registra zgrada olakšalo i ubrzalo neke aktivnosti kod saniranja šteta poput onih nastalih u nedavnim potresima.

Ugovor je financiran bespovratnim sredstvima iz Prioritetne osi 2 – Korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitajte još:

Poduzeća

U Sarajevu je potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija.

DOP

Poslovodstvo i zaposlenike stoga posebno veseli što smo i ove godine Božićnom donacijom, u ukupnom iznosu od 400.000,00 kuna, pomogli u poboljšanju uvjeta života...

Novosti

Na Sveučilištu u Mostaru u povodu obilježavanja Dana Sveučilišta predstavljen je robot Leo Rover te je organiziran Hackathon za studente. Leo Rover dio je...

Poduzeća

Neto dobit iznosi 101,4 milijuna kuna (1. polugodište 2020.: 35 milijuna kuna) što je porast od 190% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.