Erste banka smanjuje kamate na postojeće stambene kredite u francima

Erste banka smanjuje kamate na postojeće stambene kredite u francima

Najniža kamatna stopa nakon smanjivanja može biti 4,80 posto.

Smanjenje kamatne stope na stambene kredite uz valutnu klauzulu u švicarskom franku (CHF) drugo je po redu u posljednje vrijeme. U okviru cjelokupnog modela za olakšavanje otplate kredita vezanih uz CHF, koji je banka svojim klijentima ponudila u listopadu 2010., kamatna stopa prvotno je automatski umanjena za 0,25 postotna boda.

Konverzija uz naknadu od 0,1 posto

Erste banka, dodaju, i dalje klijentima koji to žele nudi mogućnost konverzije kredita vezanih valutnom klauzulom uz CHF u kredite vezane uz euro, uz plaćanje naknade od 0,1 posto.

Prilikom promjene valute kredita iz franka u euro usklađuje se i visina kamatne stope te je ona koja se odobrava nakon konverzije u euro niža od redovne kamatne stope za stambene kredite u eurima i iznosi 5,90 posto za modele stambenih kredita za kupnju nekretnine i izgradnju stambenog prostora. Kod promjene valute primjenjuje se za klijenta najpovoljniji, srednji tečaj na dan promjene valute kredita. Prilikom konverzije kredita također se ne provode izmjene u zemljišnim knjigama, navode iz Erste banke.

Podijeli

Odgovori

Top