Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

EU financira savjetodavne usluga za male i srednje poduzetnike

Cilj projekta “Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu – faza II” je očuvanje postojećih tržišta i osvajanje novih kroz pružanje besplatnih savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima u području marketinga i razvoja proizvoda te upravljanja kvalitetom.

Cilj projekta "Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu - faza II" je očuvanje postojećih tržišta i osvajanje novih kroz pružanje besplatnih savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima u području marketinga i razvoja proizvoda te upravljanja kvalitetom.

Kazao je to ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na predstavljanju tog projekta.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007. do 2013., usmjeren je na jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj, a sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 2,97 milijuna eura.

Projekt je započeo danom stupanja Hrvatske u punopravno članstvo EU i trajat će do lipnja 2015.

Kroz projekt je predviđeno da će najmanje 150 poduzetnika dobiti besplatne savjetodavne usluge, a danas su predstavljena 46 poduzetnika odabrana u okviru prvog poziva za iskaz interesa koji je završen u prosincu 2013.

Drugi poziv za iskaz interesa poduzetnika za savjetodavne usluge objavljen je 28. travnja i bit će otvoren do 23. svibnja.

Maras je napomenuo kako si mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj često nisu u mogućnosti priuštiti dobre savjetodavne usluge ili ih smatraju preskupima u usporedbi s koristima koje one donose. Osim toga, konzultantske tvrtke se uglavnom nalaze u velikim gradovima i nisu lako dostupne svim malim i srednjim poduzetnicima iz udaljenijih područja.

Stoga je ovaj projekt prilika i poduzetnicima pruža mogućnosti da steknu nova znanja koja će iskoristiti u svom poslovanju, istaknuo je.

Maras je iznio podatke da tek 22 posto malih i srednjih poduzetnika izvozi te da u tom smislu postoji znatan prostor za rast.

Ponovio je kako je i u 2013. poduzetnicima od strane Ministarstva poduzetništva i obrta dodijeljeno gotovo 140 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Uz ta sredstva u idućih sedam godina iz strukturnih fondova na raspolaganju će godišnje biti gotovo 200 milijuna eura poticaja za malo i srednje poduzetništvo, kazao je.

Voditelj projektnog tima Stephen O’Mullane naglasio je važnost sektora malog i srednjeg poduzetništva za hrvatsku ekonomiju.

Napomenuo je kako je ulazak Hrvatske u EU povećao potrebu malih i srednjih poduzetnika da se što više orijentiraju na svoje marketinške strategije i procese u upravljanju kvalitetom proizvoda.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.