Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Europska nagrada za promicanje poduzetništva

Europska komisija objavila je danas natječaj za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva za 2014. kojom se nagrađuju najmaštovitije i najuspješnije inicijative javnih tijela i javno-privatnih partnerstava EU-a kojima se podupire poduzetništvo te posebno mala i srednja poduzeća.

Europska komisija objavila je danas natječaj za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva za 2014. kojom se nagrađuju najmaštovitije i najuspješnije inicijative javnih tijela i javno-privatnih partnerstava EU-a kojima se podupire poduzetništvo te posebno mala i srednja poduzeća.

Danas započinje nacionalni dio natječaja koji će završiti u svibnju odabirom nacionalnih pobjednika. Zatim slijedi međunarodni dio natječaja u kojem će se među sudionicima odabrati dobitnik velike nagrade žirija koja će se u listopadu dodijeliti u Napulju, priopćeno je iz ureda te nagrade.Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za industriju i poduzetništvo Antonio Tajani izjavio je kako su u proteklih pet godina nakon provedbe Zakona o malom poduzetništvu EU-a mala i srednja poduzeća postigla puno, ali isto tako pred nama je još mnogo posla. Isticanjem tih primjera uspjeha u promicanju poduzetništva omogućuje se europskim javnim tijelima i javno-privatnim partnerstvima da se više usredotoče na poduzeća i potporu poduzećima, rekao je.

Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija – poticanje poduzetničkog duha, ulaganje u znanje, poboljšanje poslovnog okruženja, potpora internacionalizaciji poduzeća, potpora razvoju zelenih tržišta i učinkovitom korištenju resursa te odgovorno i uključujuće poduzetništvo.

Natječaj se odvija u dvije faze – sudionici će se najprije natjecati na nacionalnoj razini, a zatim će se pobjednici iz te faze natjecati za europski izbor. U nacionalnom dijelu natječaja svaka će država izabrati po dva finalista koji će u svibnju 2014. sudjelovati u europskom dijelu natječaja.

Europski žiri odabrat će finaliste koji će ući u uži izbor. Svi finalisti iz nacionalnog i europskog dijela natječaja sudjelovat će na svečanoj dodjeli nagrada tijekom koje će se pobjednicima odati priznanje za njihove napore te omogućiti da se predstave u širem europskom okruženju.

Svečana dodjela nagrada održat će se na ovogodišnjoj skupštini malih i srednjih poduzeća 2. i 3. listopada 2014. u Napulju u Italiji.

Europskom nagradom za promicanje poduzetništva od 2006. godine odaje se priznanje za izvrsnost u promicanju poduzetništva i malih poduzeća na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Do danas je u tom natječaju sudjelovalo 2.500 projekata koji su svi zajedno poduprijeli nastanak više od 10.000 novih poduzeća.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.