Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Europska nagrada za promicanje poduzetništva

Europska komisija objavila je danas natječaj za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva za 2014. kojom se nagrađuju najmaštovitije i najuspješnije inicijative javnih tijela i javno-privatnih partnerstava EU-a kojima se podupire poduzetništvo te posebno mala i srednja poduzeća.

Europska komisija objavila je danas natječaj za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva za 2014. kojom se nagrađuju najmaštovitije i najuspješnije inicijative javnih tijela i javno-privatnih partnerstava EU-a kojima se podupire poduzetništvo te posebno mala i srednja poduzeća.

Danas započinje nacionalni dio natječaja koji će završiti u svibnju odabirom nacionalnih pobjednika. Zatim slijedi međunarodni dio natječaja u kojem će se među sudionicima odabrati dobitnik velike nagrade žirija koja će se u listopadu dodijeliti u Napulju, priopćeno je iz ureda te nagrade.Potpredsjednik Europske komisije i povjerenik za industriju i poduzetništvo Antonio Tajani izjavio je kako su u proteklih pet godina nakon provedbe Zakona o malom poduzetništvu EU-a mala i srednja poduzeća postigla puno, ali isto tako pred nama je još mnogo posla. Isticanjem tih primjera uspjeha u promicanju poduzetništva omogućuje se europskim javnim tijelima i javno-privatnim partnerstvima da se više usredotoče na poduzeća i potporu poduzećima, rekao je.

Nagrade će se dodijeliti u šest kategorija – poticanje poduzetničkog duha, ulaganje u znanje, poboljšanje poslovnog okruženja, potpora internacionalizaciji poduzeća, potpora razvoju zelenih tržišta i učinkovitom korištenju resursa te odgovorno i uključujuće poduzetništvo.

Natječaj se odvija u dvije faze – sudionici će se najprije natjecati na nacionalnoj razini, a zatim će se pobjednici iz te faze natjecati za europski izbor. U nacionalnom dijelu natječaja svaka će država izabrati po dva finalista koji će u svibnju 2014. sudjelovati u europskom dijelu natječaja.

Europski žiri odabrat će finaliste koji će ući u uži izbor. Svi finalisti iz nacionalnog i europskog dijela natječaja sudjelovat će na svečanoj dodjeli nagrada tijekom koje će se pobjednicima odati priznanje za njihove napore te omogućiti da se predstave u širem europskom okruženju.

Svečana dodjela nagrada održat će se na ovogodišnjoj skupštini malih i srednjih poduzeća 2. i 3. listopada 2014. u Napulju u Italiji.

Europskom nagradom za promicanje poduzetništva od 2006. godine odaje se priznanje za izvrsnost u promicanju poduzetništva i malih poduzeća na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Do danas je u tom natječaju sudjelovalo 2.500 projekata koji su svi zajedno poduprijeli nastanak više od 10.000 novih poduzeća.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.